Dulce si sanatos: Briose cu fulgi de ovaz, miere si banane

Dulce si sanatos: Briose cu fulgi de ovaz, miere si banane

Traditia spune ca duminica nu e duminica fara ceva dulce in meniu. Dar ce zici de ceva dulce si sanatos in acelasi timp? Zis si facut in doar 15 minute.

Incearca si tu cele mai bune briose cu fulgi de ovaz, miere si banane.

briose_fulgideovaz_banane_1
Una bucata brioasa din fulgi de ovaz si banane.

INGREDIENTE:

✔ fulgi de ovaz integral (150g);

✔ 2 banane coapte;

✔ 50 ml de miere;

✔ 1 lingurita de scortisoara;

✔ esenta de vanilie

✔ 1/2 lingurita de sare;

✔ fructe proaspete;

MOD DE PREPARARE:

Intr-un bol piseaza bananele cu furculita, adauga mierea si amesteca pana se obtine o pasta uniforma. Adauga fulgii de ovaz, esenta de vanilie, sarea si scortisoara si amesteca pana se obtine o compozitie omogena. Imparte in mod egal compozitia intr-o tava speciala de 6 sau 8 briose si pune-le la copt pentru 10 minute intr-un cuptor preincalzit la 180 de grade. In functie de sezon si de preferinte, poti pune pe fiecare briosa cate o jumatate de pruna, piersica, capsuni sau boabe de struguri.

briose_fulgideovaz_banane
Briose din fulgi de ovaz si banane: inainte si dupa coacere.

Scoate briosele din cuptor, lasa-le sa se odihneasca 10-15 minute, iar apoi bucura-te de ele alaturi de putin iaurt grecesc sau/si fructe proaspete (zmeura, afine, prune sau chiar struguri). Mancam sanatos si traim frumos!

Briose cu fulgi de ovaz
Dulce si sanatos: Briose cu fulgi de ovaz, miere si banane

Scrie ce gandesti: