GIMU. Antrenament pentru masa musculara

GIMU. Antrenament pentru masa musculara

GIMU = Greutate – Intensitate – Moderatie – Usurinta.  GIMU este un antrenament eficient care implica ciclicizarea saptamanilor in functie de greutatea folosita in antrenament. Acest sistem include o saptamana cu greutati mari, urmatoarea saptamana antrenament cu intensitate ridicata, apoi una moderata urmata de saptamana cu greutati mai mici. Sistemul GIMU antrenament este flexibil si poate fi impartit pe zile oricum iti doresti. Se recomanda 4 zile de antrenament pentru cele mai bune rezultate.
Nu apare plictiseala si  in fiecare saptamana  se schimba exercitiile din program. Echipamentul necesar pentru acest antrenament este format din bara, greutatea corpului, cabluri, gantere, bara Z si aparate si se prezinta ca un antrenament de dificultate intermediara.
Sistemul GIMU utilizeaza 4 stiluri diferite de antrenament, dispuse in 4 saptamani consecutive, si fiecare saptamana implica un ciclu de 6 zile.
 1. Saptamana 1 – antrenament cu greutati mari, concentrat pe 5-7 repetari din exercitii compuse;
 2. Saptamana 2 – antrenament intensiv, antrenamentul se concentreaza pe folosirea miscarilor negative incete, pana la epuizare;
 3. Saptamana 3 – antrenament moderat, intervalul repetarilor este pe la 10-12 si trebuie sa combini exercitiile compuse cu cele la aparate;
 4. Saptamana 4 – antrenament cu greutati mai mici, seturi cu 15-20 de repetari incluzand exercitiile de izolare.
Antrenamentul saptamanal poate fi impartit in felul urmator:
 • Ziua 1: piept, biceps, abdomen
 • Ziua 2: cvadriceps, biceps femural, gambe
 • Ziua 3: PAUZA
 • Ziua 4: Umeri, triceps, abdomen
 • Ziua 5: spate, trapez, antebrat
 • Ziua 6: PAUZA
 • Ziua 7: PAUZA sau se poate relua antrenamentul zilei 1.
Exercitiile recomandate pentru grupele musculare incluse in ciclul de antrenament GIMU pot fi regasite in imaginile de mai jos.
Sa ne bucuram impreuna de un antrenament inovator !

[nggallery id=6]

 

Scrie ce gandesti: