7 filme documentare despre Fitness si Culturism vazute pe Netflix

Daca te-ai saturat de comedii siropoase sau de thrillere apocaliptice iti propun sa schimbi categoria.

Gasesti pe Netflix o serie de filme documentare despre Fitness si Culturism care iti vor schimba starea. In aceasta perioada, cu totii avem nevoie de motivatie, optimism si exemple de „Da, se poate!”

Fittest in Dubai (2019)

Un film documentar de 60 de minute care prezinta unul dintre cele mai importante evenimente din Crossfit, desfasurat in Dubai. Produs de Dubai Film LLC, filmul „Fittest in Dubai” aduce in prim-plan cei mai buni atleti de crossfit (barbati si femei), care se intrec intr-o compettie acerba de-a lungul a 4 zile cu zeci de probe. Printre protagonisti se regasesc Matt Fraser (de 4 ori castigator Crossfit Games), Samantha Briggs (castigatoare Crossfit Games in 2013), Sara Sigmunsdóttir, Laura Horvath sau Jamie Greene.

Fittest in Dubai

 Generation Iron (2013)

Un film documentar care prezinta pregatirea celor mai cunososcuti culturisti din lume pentru concursul Mr. Olympia. Producatorul Vlad Yudin, a reusit sa surprinda aspecte atat din viata profesionala si din viata privata a sportivilor. Din acest documentar puteti afla ce inseamnă „culturism” și „culturist”. Culturistii vorbesc despre modul in care s-a schimbat culturismul la nivel mondial datorita expunerii acestui sport pe retelele de socializare. Se regasesc in film sportivi, precum Phil Heath, Kai Greene, Branch Warren, Dennis Wolf, Victor Martinez, Hidetada Yamagishi, dar și Ben Pakulski, un ambitios incepator. Din aceesi serie, au mai fost lansate si Generation Iron 2 (2017) si Generation Iron 3 (2018), iar in 2021 este va fi lansata partea 4.

Generation Iron

The Redeemed and the Dominant: Fittest on Earth (2018)

Acest documentar prezinta culisele celui mai important concurs de crossfit din lume: Crossfit Games, editia din 2017. Sunt suprinse scene incredibile si chiar momente dramatice traite de cei mai buni atleti de crossfit, in cadrul a 13 probe de maxima forta si anduranta. Indiferent daca esti sau nu pasionat de crossfit, acest film documentar nu trebuie ratat. Ii vei cunoaste pe Justin BerghDave Castro, Brent Fikowski, Katrín Davíðsdóttir sau pe Tia-Claire Toomey (castigatoarea ultimelo 3 editii CG).

The Redeemed and the Dominant

Ronnie Coleman: The King (2018)

Filmul surprinde viata si cele mai mari realizari ale lui Ronnie Coleman, detinatorul a 8 titluri Mr. Olympia. In film sunt prezenatate atat partile placute cat si cele neplacute ale performantei in bodybuilding. Veți afla cum si-a construit fizicul politistul din Louisiana si totodată veți afla care a fost pretul platit de Ronnie Coleman pentru performanta; poate unul prea mare. In filmul regizat de acelasi Vlad Yuhin, mai apar si alti culturisti celebri precum Jay Cutler sau Rich Gaspari. 

Ronnie Coleman

Fittest on Earth: A Decade of Fitness (2017)

Inapoi la crossfit, pana in anul 2016, la editia aniversara CrossFit Games. O competitie de 5 zile cu 15 probe de foc pentru a desemna „the fittest man and woman on Earth”. Documentarul „Fittest on Earth: A Decade of Fitness” urmareste povestea dramatica a atletilor de top calificati la CG, atat in cadrul competitiei cat si in afara ei. Vei regasi figuri cunoscute precum Matt Fraser, Ben Smith, Patrick Vellner sau Katrin Tanja Davidsdottir.

Fittest on Earth Movie

Anthony Joshua: The Road to Klitschko (2017)

Un documentar despre un tanar boxer englez cu aspiratii inalte, care si-a urmat visul de a lupta in ring contra marelui Wladimir Klitschko – unul dintre cei buni boxeri din lume la categoria „heavyweight”. Filmul urmareste indeaproape pregatirea de 2 ani a tanarului Anthony Joshua pentru meciului vietii sale. Impresionant pentru mine a fost ambitia si daruirea in antrenamente si modul in care alegea sa se relaxeze in timpul liber. O poveste de viata fabuloasa, care merita vazuta.

Anthony Joshua

Usain Bolt: The Fastest Man Alive (2012)

Daca ai nevoie de ceva inspiratie pentru antrenamentele tale cardio, uita-te la un film cu si despre Usain Bolt – cel mai faimos sprinter al generatiei noastre. Usain St. Leo Bolt (fac pariu ca nu stiai numele lui complet) a dezvaluit in acest documentar detalii nestiute din viata sa de sportiv. Producatorii filmului au suprins foarte bine specificul de antrenament si mindset-ul celui mai rapid om din lume.

Update: Intre timp „Usain Bolt: The Fastest Man Alive” nu mai disponibil pe Netflix dar il gasiti pe Youtube.

Usain Bolt

Mai sunt si alte filme documentare despre fitness, crossfit sau alt domeniu al sportului atat pe Netflix cat si pe alte platforme de streaming. Eu le-am vazut recent pe cele 7 mentionate mai sus, si vi le recomand si voua. Merita vazute, chiar daca nu esti un fan declarat al sportului. Vizionare placuta!

2 comentarii la „7 filme documentare despre Fitness si Culturism vazute pe Netflix”

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: