Adevarata finala se joaca pe Wembley

uefa_champions_league_2011Sambata 28 mai 2011 sezonul fotbalistic european  se incheie  cu o reprezentatie de exceptie.

Finala Uefa Champions League propune reeditarea confruntarii dintrec FC Barcelona si Manchester United din mai 2009 de la Roma. Meciul revansa pentru Sir Alex Ferguson  va fi  pe teren britanic, pe legendarul stadion Wembley.

Daca finala Cupei Romaniei  dintre Steaua si Dinamo de miercuri 25 mai  a impartit tara in 2 parti, atunci finala UCL va imparti planeta in 2 parti relativ egale. Fc Barcelona si Manchester United la nivel mondial impart pozitiile fruntase in topul popularitatii. Din Australia  si pana in  America de Nord fanii fotbalului adevarat se impart in mod egal intre cele 2 echipe titanice. Anul trecut finala de la Madrid dintre Inter Milano si Bayern Munchen a fost urmarita de 170 milioane de telespectatori. Interesul pentru  finala de anul acesta  pare mai ridicat prin prisma echipelor  prezente in ultima confruntare a sezonului. Va fi cireasa de pe  tortul cu 5 etaje oferit  cadou de „zeul fotbal” iubitorilor de spectacol sportiv.

Wembley  „teatrul sperantelor”, o locatie emblematica in istoria sportului rege, ofera finalei o valoare istorica care incununeaza prezentul.

Prezentul in fotbal se confrunta cu Fc Barcelona si Manchester United. Tineretea  si inspiratia lui Pep Guardiola va da piept cu experienta si  stiinta jocului etalata de Sir Alex Ferguson. Se poate spune  ca Barcelona va juca in deplasare aceasta finala . O adevarata provocare pentru magicienii „blaugrana”  pentru a dobandi suprematia fotbalului mondial, chiar  pe taramul  unde a luat fiinta fenomenul social numit- football. Echipa „perfecta” creata de Ferguson e singura si ultima echipa care  poate rapune  in stil propriu „masinaria de fotbal”  catalana.

Desfasurarea evenimentelor din aceasta finala nu vor fi intuite sau  visate  de nimeni.

Totul se va  derula sub emblema imprevizibilului  si sub privirile a milioane de ochi critici, dar in acelasi timp recunoscatori pentru ceea ce le ofera fotbalul. Exista doar un singur trofeu suprem. Ambele echipe il doresc in propria vitrina. Pentru acest lucru trebuie ca o echipa sa castige confruntarea titanilor. 90 de minute nu cred ca vor fi suficiente pentru ca   o echipa sa fie declarata invingatoare, dar dupa 120 de minute soarta  va alege – unii vor rade si altii vor plange.

Planeta fotbal va fi luminata de constelatia de stele aliniata pe Wembley. Lionel Messi si Wayne Rooney se bat pentru un singur trofeu. Trofeu care poate incununa un sezon de exceptie pentru fiecare dintre cele 2 echipe . Cine va castiga va fi cea mai buna echipa de fotbal a momentului. Regatul Unit ofera omenirii un alt eveniment istoric. Dupa nunta secolului din luna aprilie, urmeaza la sfarsit de mai meciul secolului. Nici macar cenusa vulcanului islandez nu poate umbri stralucirea finalei UCL.

2 comentarii la „Adevarata finala se joaca pe Wembley”

  1. Pingback: insurance in erie

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: