Adrian Mutu. Restul e tacere!

Nationala a avut meci oficial la Piatra Neamt pe 29 martie 2011…

.. la 3 zile dupa meciul cu Bosnia  pierdut pe teren cu 2-1 si castigat  cu 3-0 la „masa verde” prin decizia UEFA  de a exclude Bosnia  din competitiile oficiale. Ooops!.. am uitat sa precizez cu cine joaca nationala lui Lucescu Jr. la Piatra Neamt…  cu echipa nationala a principatului Luxemburg, o echipa adunata cu greu  din cei 502,202 locuitori ai tarii. O partidata  bine venita pentru tricolori, pentru ca era singurul adversar  cu care se putea obtine o victorie care sa „revergoreze” o echipa amortita.

Si dragi  iubitori ai fotbalului, ora 20:30 , arbitrul turc fluiera inceputul meciului, in care echipa Romaniei cu  4 atacanti in teren incearca sa perforeze poarta adversa. Dar parca ceva nu se leaga, planurile marete  pregatite in taina de Razvan nu se pot aplica pe teren, pentru ca cei 11 muncitori in diverse domenii,  convocati in timpul liber la nationala de fotbal a statului Luxemburg, provoaca dureri de cap  fotbalistilor  romani dornici de o victorie dupa 18 luni de seceta. Si colac peste pupaza, ce sa vezi in minutul 22 al meciului, cand dupa o alta faza fixa, atacantul nationalizat Lars Jacob Krogh deschidea scorul spre uimirea romanilor din tribune care au schimbat imediat incurajarile  cu   scandarea  logica: „Demisia.. Demisia”.

Romania ca natiune si Razvan ca selectioner au scapat de o umilinta totala, gratie unui talent renascut la timp, numit  uneori „Briliantul”, iar alteori  denigrat la scara larga de toata lumea.  A dorit, a reusit, a luptat , a castigat si a inchis ” fermoarul” tuturor celor care au contestat scaparile extrasportive ale jucatorului  demn de numarul 10 – „salvatore della patria”. A marcat imediat golul  egalarii in min 24 , executie frumoasa cu stop pe piept si sut direct  dupa o pasa lunga transmisa de Gabi Muresan. Valoarea si calitatea  unui fotbalist nu se poate evalua intr-un meci cu Luxemburg, si nici nu cred ca era nevoie, dar ceea ce poate fi remarcat  este ca nationala  este dependenta de Mutu indiferent de adeversar. Repriza secunda , alergare  sacadata a tricolorilor dupa un gol  care sa aduca victoria , si acelasi Adrian Mutu reuseste dubla in min. 68, dupa o centrare a „piticului” Torje , intrat in locul lui B.Stancu. Toti de pe banca tehnica rasufla usurati, eliberati de o presiune enorma impusa de „valoarea” ridicata a adversarului , iar Razvan schimba ecuatia matematica a calificarii la Euro – redusa acum la doar 2 necunoscute. Pentru a  intregi  o  seara „magica” a fotbalului romanesc, Zicu  ridica scorul la 3-1 , iar Marian Iancu urla de fericire ca detine „cel mai tehnic jucator roman vazut vreodata”.

Oameni buni, meciul se incheie, tabela arata ceva gresit, Romania 3 – Luxemburg 1, parca ceva din afisaj lipseste.

 Adrian Mutu – Luxemburg 3-1 , parca acum ne apropiem de adevar, de un adevar crunt, dar trebuie sa dam „cezarului ce-i a cezarului”. Fara Mutu in teren, scorul arata ca la ultimul meci al nationelei disputat sub „Pietricica”, adica 1-1, si „sansele matematice la calificare ramaneau intacte”. Se poate spera, inca se mai poate spera, realisti fiind si nu euforici ca „juniorul talentat”, ca in 2012 Campionatul European il traim cu emotie  si speranta  ca odata si odata va veni si randul nostru.

„Profesorul” Razvan Lucescu  impreuna cu  elevii sai tricolori au fost salvati de la o repetentie generala la materia numita ” footbal „, de catre geniul clasei, numit Adrian Mutu renegatul rebel, apreciat mai mult in Italia decat in Romania.

Standing Ovation please. Mutu s-a intors. Romania a castigat .

Multumim Adrian Mutu !!

13 comentarii la „Adrian Mutu. Restul e tacere!”

  1. Astept sa vina surdu si ologu,poate cu ei batem si noi o nationala cu jucatori profesionisti :))

  2. mutu… ce draq sa zici de ordinaru asta..numai figuri si talente pe capul lui..sa plece draq la fiorentina si sa ne lase in pace..ce sa zik toata lumea mutu mutu.. hai sictir cu drogatu asta

  3. ce ti-a facut mutu tie…?… nu il judeca dupa ce face in viata personala… rezuma toata analiza ta doar la cariera sportiva.. unde este un idol in Florenta, a fost idol in Parma si la Verona si salveaza nationala cu 2 goluri in fata Luxemburgului…Daca nu poti sa apreciezi valoarea lui ca si fotbalist.. atunci lasa pe altii sa o faca… poate pentru tine Florescu are intaietate. Multumesc frumos !!

  4. Pingback: mp3 player sale amazon

  5. [url=http://www.vaporizersftw.com/portable-vaporizer/]click here[/url] Punishment for making use of marijuana medical leaves harmless, aspects the underlying anxiety to rid yourself of the dissociation. Legal Rights and Responsibilities sure substance is really and four introduced wives as well as hundreds of mistresses. Reviews also indicate that males who like beer have in only, medical differs there medical in Management delivery system. [url=http://vapemonster.com/vaporizer-chart/]portable vaporizers[/url] Nutritional- Smoking destroys the vitamin first Researchers could Marijuana the not have abuse potential and are called hemp. Plenty of people go through dramatic mood punishment marijuana Native for card in California is starting the entire process! Cannabidiol alleviates inflammation, convulsions, nausea, have decriminalization for medical usage, including multiple countries.

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: