An nou, obiceiuri vechi. Sarbatori cu excese

Sarbatorile de iarna vin foarte greu si trec foarte repede.

Craciunul, Revelionul si Boboteaza vin cu mese pline de „bunatati culinare”, mancaruri „alese” si bauturi fine. Masa romanilor de sarbatori ar putea hrani lejer dublul oamenilor care gusta din „bucatele” gatite. Jumatate se mananca iar jumatate se arunca. Obicei vechi, prost si daunator.

Craciunul precedat fara exceptie de Ignat, presupune la fiecare asezare omeneasca cate o camara plina ochi cu  carnati, slanina, caltabos sau toba bine pregatite pentru masa de sarbatoare. In bucataria romaneasca nu lipseste  strachina cu sarmalute, cozonacul pufos sau piftia de porc. Si daca e sarbatoare, atunci prajituri sa fie „fara numar”: cornulete, tort cu ciocolata si frisca, eclere, cremes si alte „tentatii dulci” care te ademenesc cu mirosul si gustul lor unic. Tot acest meniu de sarbatoare se repeta in traditia romaneasca de 3 ori in 14 zile: la Craciun, la Revelion si la Boboteaza. Regal culinar, papile gustative in delir, ficat in deriva.

Nu ingrijoreaza pe nimeni consumul, problema majora e excesul care se face cu ocazia sarbatorilor.

Sarbatorile devin un prilej excelent pentru noi toti de a manca si a bea fara masura. Dar sa nu uitam ca ce e frumos trece repede. Sarbatorile trec, efectele exceselor raman. Raman si ne influenteaza starea si randamentul  in umatoarea perioada(minim 30 de zile). Ca sa fie totul dus la extrem, dupa  2 saptamani de rasfat  alimentar, urmeaza alte 10 saptamani  de exercitii fizice extenuante si cure de slanire sau detoxifiere drastice. Totul in numele traditiei. 

13 comentarii la „An nou, obiceiuri vechi. Sarbatori cu excese”

  1. Pingback: Ares Download

  2. Pingback: sportsbook betting

  3. Pingback: เกมส์รถแข่ง

  4. Pingback: เกมส์ต่อสู้ สนุกๆ

  5. Pingback: letalske karte

  6. Pingback: เพลงใหม่ rs

  7. Pingback: tatuaggi maori

  8. Pingback: paypal คืออะไร

  9. Pingback: Kindle Fire

  10. Pingback: www.blackhatlinks.com

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: