Antrenament de 15 minute: 3 miscari, 300 de muschi

Body-Weight Squat (genuflexiuni). Se executa din pozitie verticala cu picioarele departate la nivelul umerilor si mainile la ceafa. Coboara foarte incet corpul, cu spatele drept si arcuit iar soldurile impinse in spate cat se poate de mult. Genunchii se indoaie pana cand coapsele ajung paralele cu podeaua. O pauza scurta in puctul minim al miscarii si foarte incet se revine la pozitia de start.

Citeste si: Reguli de minima etica si decenta intr-o sala de antrenament

Judo Pushup (flotari cu arcuire). Se porneste de la pozitia normala de flotare, cu picioarele departate la nivelul umerilor. Se ridica soldurile  astfel incat corpul sa fie in forma de V. Partea din fata a corpului se coboara foarte incet pana cand barbia atinge podeaua. Se continua miscarea prin ridicarea capului si a umerilor spre tavan. Se executa miscarea invers pana se ajunge la pozitia initiala.

Citeste si: Dieta si antrenament pentru abdomen perfect

Sprinter Sit-up (ridicari de sprinter). Din pozitia intins pe spate cu picioarele drepte si bratele pe langa corp cu coatele flexate la 90°, se  executa ridicari ale trunchiului cu rotirea partii de sus a corpului spre stanga si in acelasi timp se ridica genunchiul stang pana cand atinge cotul mainii drepte. Se revine la pozitia initiala si se repeta miscarea cu rotirea corpului spre dreapta.

Aceste 3 exercitii pun la munca toate grupele musculare. Genuflexiunile libere executate doar cu greutatea corpului solicita coapsele, cvadricepsii si dorsalii, flotarile cu arcuire solicita pectoralii, muschii bratelor si lombarii iar ridicarile trunchiului antreneaza miscare toti muschii partii abdominale.

foto http://www.menshealth.com

12 comentarii la „Antrenament de 15 minute: 3 miscari, 300 de muschi”

 1. Sprinter Sit-up – ridicarile de tip sprinter sunt extraordinar de greu de executat corect. E nevoie de forta, coordonare si concentrare pe partea abdominala.

 2. fete si baieti incercati aceste exercitii; fac minuni daca sunt repetate in fiecare zi – dureaza chiar mai putin de 15 min daca se fac ate 3-4 serii cu 15-20 rep din fiecare exercitiu

 3. Ar fi aproximativ 400 de mușchi în corpul uman(muschi scheletici+ muschi netezi) dintre care 300 pot fi antrenati prin diferite exercitii specifice. Cele 3 tipuri de exercitii prezentate de tine nu pun in miscare toate grupele musculare. Trapezul, deltoidul posterior sau marele dorsal sunt grupe ignorate sau prea putin implicate in acest antrenament.

 4. The secret of getting ahead is getting started. – Mark Twain
  You miss 100% of the shots you don’t take. – Wayne Gretzky
  Fear is what stops you… courage is what keeps you going.

 5. the_motivation_22

  The finish line is just the beginning of a whole new race.
  It’s never too late to become what you might have been. – George Elliot
  Competition causes some people to break, and some people to break records. – Henry Rollins

 6. Cheapest player speeches and toasts, or maybe toasts. continue to
  be brought about real estate . during evening reception tend to be likely to just be comic, witty and therefore instructive because
  well. best man speeches without charge

 7. Terrific work! That is the type of info that should be shared
  around the net. Disgrace on Google for now not positioning this
  put up upper! Come on over and talk over with
  my site . Thanks =)

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: