Sistemul muscular al corpului uman contine 3 grupe musculare principale: musculatura picioarelor(cvadricepsi , bicepsi femurali si gambe), musculatura spatelui ( marele dorsal, lombari si muschii oblici), musculatura frontala (muschii abdominali si pectoralii). Pectoralii (muschii pieptului) vor fi obiectul acestei postari, si mai precis cateva exercitii libere exemplificate si detaliate usor de efectuat care nu necesita conditii speciale de antrenament si nu ai nevoie de aparate dedicate.
Nu cred ca trebuie sa spunem ca exercitiile libere de baza pentru antrenarea pectoralilor sunt flotarile, poate cea mai cunoscuta metoda de antrenament. Flotarile clasice nu implica in executia lor doar muschii pectorali, fiind solicitati muschii bratelor ( bicepsi si tricepsi), muschii umarului ( deltoidul frontal si romboizii) si muschii abdominali.
In functie de metoda de executie , de distanta dintre brate si amplitudinea miscarii exista mai multe tipuri de flotari cu grad de dificultate diferit. In materialul video disponibil mai jos sunt prezentate 19 tipuri de flotari diferite unele mai dificile datorita pozitiei mainilor sau a metodei de executie. Regula de baza oricare ar fi tipul de flotari ales este pastrarea pe toata durata miscarii a unei pozitii rectilinii a spatelui, cu coloana vertebrala arcuita (nu curbata). Din cele 19 tipuri de flotari trebuie alese de fiecare doar acele exemple care pot fi executate corect, si nu trebuie fortate anumite miscari gresite, pentru a nu risca dureri lombare sau chiar accidentari nedorite.
O metoda speciala de executie a flotarilor este cea in care ne ajutam de 2 scaune simple fara tapiterie asezate la o distanta de 80-90 cm. Exercitiul se numeste flotari intre scaune, are un grad de dificultate ridicat si este recomandat celor care stapanesc foarte bine tehnica de executie a flotarilor clasice. Procedura de inceput consta in alinierea scaunelor la distanta recomandata, sprijinirea picioarelor pe o bancuta sau pe un alt postament stabil de aceeasi inaltime cu scaunele folosite. Pozitiala initiala a miscarii cuprinde: spatele drept si arcuit, pozitionarea mainilor in mijlocul scaunelor si sprijinirea picioarelor pe postamentul ales. Picioarele trebuie sa fie departate la latimea umerilor pentru un echilibru mai bun. Miscarea de coborare a corpului trebuie executata incet si controlat , iar elementul special apare in momentul in care pieptul coboara sub nivelul scaunelor. Odata ajunsi in pozitia de coborare maxima a pieptului intre scaune, revenirea la pozitia initiala trebuie facuta fara pauza si in acelasi ritm lent si controlat. Se recomanda 4 serii de cate 15-20 repetari executate de preferabil la sfarsitul programului de antrenament a pieptului. Solicitarea pectoralilor este dusa aproape de extrem, iar executia corecta a miscarii implica si alte grupe musculare : bicepsi, tricepsi si umeri.
Incepeti fiecare sesiune de antrenament cu o incalzire usoara , cu precadere trebuie incalziti muschii care urmeaza sa fie antrenati. Pectoralii fiind o grupa musculara mare necesita un timp de incalzire generos pentru un antrenament productiv si lipsit de incidente nedorite. Un program bine conturat care sa contina 4 serii de flotari cu executii variate, fiecare serie cu 15-20 de repetari poate sa faca minuni si sa va ofere un piept bine structurat, un abdomen definit si brate puternice.
Money doesn’t buy health, more health than money, money doesn’t buy happiness, happiness will be health, life of happiness is in the health of the body, fame and wealth is not strong in the sports moneywholesalers
Pingback: URL
Howdy sir, you have a really nice blog layout “