Antrenamentul cu greutati si psihologia supraalimentarii

Salile de antrenament sunt neincapatoare pentru umflatii care isi etaleaza fara jena musculatura exagerata si inestetica.

Toti acesti indivizi idolatrizati de incepatori sunt doar rezultatul mincinos al unui antrenament exagerat si a unei alimentatii peste limita umana. Greutatile supraomenesti ridicate in sala de antrenament si o indopare cu suplimente alimentare sintetice nocive au creat o imagine gresita  a culturistului modern.

suplimente culturism

Cum s-a ajuns in aceasta situatie?

E simplu. Deschide orice revista de specialitate(fitness, culturism) si 50% din continut este ocupat de reclame la diverse suplimente nutritive care garanteaza succesul. Mai bine spus, care promit succesul. Marile companii care produc echipamente, aparate, gantere, haltere sustin intreaga industrie a culturismului modern. Interesul lor major e profitul si cresterea continua a vanzarilor. Uriasii cu muschii impresionanti regasiti in revistele respective ofera o imagine falsa a ceea ce ar trebui  sa fie un sportiv care sustine si promoveaza un antrenament corect si o alimentatie sanatosa.

Un culturist profesionist este obez.

Timp de 7-8 luni pe an poarta cu el un surplus de 15-20 kg de grasime fata de perioada competitionala. Asadar imaginea  perfecta regasita in reviste este o amagire. Cum credeti ca e posibil ca un individ de 1.75 m si 80 de kg sa ajunga la performanta sa ridice 180 de kg intr-un exercitiu pentru spate ? Si aici explicatia este foarte simpla: antrenamente supraomenesti daunatoare sanatatii  combinate cu o indopare cu alimente si suplimente sau chiar steroizi. O combinatie letala. Articulatiile trosnesc, muschii se dezvolta inegal iar supraalimentatia duce la dereglarea metabolismului.  Merita toate acestea pentru o glorie mincinoasa? Categoric NU!

Daca iti doresti o sanatate de fier si o conditie fizica de invidiat inlocuieste antrenamentele cu greutati cu antrenamentele calistenice, iar alimentatia sa fie bazata de produse clasice fara procesare chimica si  fara suplimente sintetice.

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: