Avem nationala de urna 4.

La sfarsit de iulie se va desfasura tragerea la sorti  pentru preliminariile Campionatului Mondial 2014. Nationala Romaniei  face parte din urna 4 valorica alaturi de  Bulgaria, Albania, Georgia, Lituania, Scoţia, Irlanda de Nord, Austria si Polonia.

Clasamentul FIFA publicat pe 29 iunie a stabilit ierarhia mondiala in fotbal. Nationala Romaniei ocupa pozitia 53, clasare rusinoasa care  se datoreaza rezultatelor dezamagitoare din ultimii ani. Tari precum Israel, Irlanda, Bosnia sau Belarus se pozitioneaza in fata Romaniei. Acest clasament oficial repartizeaza nationala lu’ Sandu in urna 4 valorica pentru preliminariile CM 2014. Colegi de suferinta, bulgarii poposesc in aceeasi urna. Nivelul fotbalului romanesc a coborat sub limita decentei.

Ce am fost si ce-am ajuns! In perioada de glorie a Generatiei de Aur, nationala  tricolora se afla  constant in Top 10. In perioada respectiva Romania era cap de serie la tragerile la sorti pentru preliminarii. Oare ce s-a schimbat in 15 ani? Cine e vinovat pentru caderea in mediocritate  a nationalei de fotbal care in ’94  a invins selectionata Argentinei? Acum in 2011 ne luptam cu  nationale precum Albania, Georgia sau Lituania pentru puncte si pentru gloria de mult apusa.

E foarte greu sa redevina o nationala de elita in fotbalul mondial. Piturca, noul selectioner, are o misiune aproape imposibila. In schimb este foarte usor sa continue caderea in clasamentul FIFA. Distanta  pana la urna 5 sau 6 valorica e foarte mica. Fara rezultate notabile in viitorul apropiat Romania va imparti urna cu nationala statului Kazahstan sau cu cea a statului Luxemburg. Nimeni nu doreste acest lucru. Bad dream!!

Pentru  a evita depresia , suporterii nationalei traiesc din amintiri. Amintiri frumoase din Epoca Generatiei de Aur. Prezentul ne ofera doar dezamagiri. Oare pentru viitorul echipei nationale de fotbal exista speranta?

Părarea ta contează! Lasă un comentariu:

73 gânduri despre “Avem nationala de urna 4.”