Borussia Mönchengladbach surprinde Europa

Formatia echipata in alb-negru din North Rhine-Westphalia, cel mai populat land al Germaniei, uimeste Europa iar in Bundesliga are pretentii serioase la titlu.

Dupa 22 de etape ocupa locul 3, la 1 punct de Bayer Munchen si la 3 puncte de liderul Borussia Dortmund. Echipa condusa de pe banca de antrenorul Lucien Favre  poate recastiga gloria anilor ’60 – ’70.

Forta grupului si talentul unor jucatori precum Arango, Reus sau Herrmann au creat din M’Gladbach o echipa de nivelul granzilor precum Bayern MunchenSchalke sau Dortmund. Dupa 22 de etape jucate in acest sezon de Bundesliga, Borussia M’Gladbach a incasat doar 12 goluri – cea mai buna aparare din Europa. Vedeta echipei Marco Reus(22 ani) este si golgeter-ul echipei cu 13 reusite, alaturi de Patrick Herrmann(19 ani) formeaza cea ma tanara pereche ofensiva din Bundesliga.

Alaturi de tinerii fotbalisti, veteranii Juan Arango(31 ani), Martin Stranzl(32 ani) sau Filip Daems(33 ani) ofera stalibitatea necesara unei echipe de succes.

Daca sezonul 2011-2012 se concretizeaza pentru Mönchengladbach cu o clasare pe podium, se poate vorbi de inceputul unei noi  perioade de aur in istoria clubului dupa perioada anilor ’60-70 cand a castigat 5 titluri in 9 ani. Legende ale clubului precum Günter NetzerJupp Heynckes sau Oliver Neuville pot fi mandrii de actuala echipa care surpinde placut printr-un fotbal modern si placut, cu rezultate remarcabile.

6 comentarii la „Borussia Mönchengladbach surprinde Europa”

  1. Bundesliga ofera intotdeauna surprize, dar Gladbach dupa cum joaca poate sa castige campionatul.

  2. ACEASTA ECHIPA TRAIESTE DOAR UN SEZON:)
    Consider ca nu va tine ritmul pana la sfarsit, iar campioana va fi Bayern sau Dortmund.

  3. A cazut scazut turatia pentru Gladbach, incet incet revine unde ii este locul, adica la mijlocul clasamentului

  4. Pingback: Saptamana de foc in fotbalul european | Sport Inclusive

  5. Pingback: android phone

  6. Pingback: jfd98ayhcim

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: