Dr. Mihaela Bilic: „Carnea de porc, nu este un pericol pentru sănătate”

Am citit cu mare atentie un interviu al doamnei Dr. Mihaela Bilic, specialist in diabet, nutriţie şi boli metabolice, in care desfiinteaza miturile legate de carnea de porc.

In acest interviu, regasit pe adevarul.ro, printre alte intrebari, raspunde si la intrebarea: „Carnea de porc este bună şi pentru copii? „. Raspunsul il puteti citi mai jos:

Am auzit medici care spun că la diversificare trebuie să-i dai copilului carne de curcan şi de vită. Dar porcul de ce nu? Ce are carnea de porc? Vă spun eu, nu există niciun argument contra cărnii de porc. Ba dimpotrivă: grăsimea de porc este mai puţin saturată şi mai sănătoasă decât cea de vită. Porcul nu este un animal rumegător, ci monogastric, fiind 94% compatibil cu omul. Cum digeră un copil carnea de porc nu o va digera pe cea de vită. Important este să alegi o bucată slabă de porc. De exemplu, muşchiul de porc este mai slab decât orice bucată de carne de vită, iar muşchiuleţul este mai slab şi decât pulpa de pui. Dacă porcul este hrănit corect şi este crescut în aer liber, carnea lui are şi omega 3.

Asadar, Mihaela Bilic, incearca o reabilitare a carnii de porc.

Si sper sa reuseasca pentru ca merita efortul. Porcul este vedeta sarbatorilor la romani si carnea de porc ramane in topul preferintelor romanilor (consum anual: 75kg pe cap de locuitor). Traditia romaneasca ne obliga sa ajutam porcul sa isi recastige suprematia .

In aceeasi ordine de idei, Mihaela Bilic sustine ca evitarea consumului de carne de porc „este un fel de prejudecată si in cărţile de nutriţie, porcul e lăudat.” Recomanda tuturor consumul moderat de slanină, cârnaț sau caltaboș. Dar pune accent pe moderatie.

Sarbatorile bat la usa si fara indoiala sute de mii, poate chiar milioane de porci vor fi sacrificati pentru ca noi omnivorii-carnivori sa avem pe masa bucate alese si variate. Daca nu se fac excese, sustin idea ca consumul de carne de porc NU este un pericol pentru sanatate, chiar mai mult, are beneficii notabile intr-o dieta echilibrata.

3 comentarii la „Dr. Mihaela Bilic: „Carnea de porc, nu este un pericol pentru sănătate””

  1. Orice carne este buna atata timp cat o mancam in cantitati normale si gatita corespunzator !

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: