Ce este indicat sa mananci in Postul Craciunului?

Postul Craciunului dureaza 40 de zile, intre 15 noiembrie si 24 decembrie. Multi romani in aceasta perioada renunta la consumul produselor de origine animala: carne, oua sau produse lactate. Nutritionistii sustin ca aceasta perioada trebuie sa fie una de detoxifiere, dar cu respectarea unor reguli care mentin o dieta echilibrata.

Ce alimente sunt recomandate pentru a fi consumate in Postul Craciunului:

  • ciupercile sunt un inlocuitor ideal pentru carne; contin proteine vegetale, vit. A si D precum si Omega 3.
  • soia si produsele din soia sunt recomandate, dar cu moderatie;
  • combinati fasolea verde si lintea cu rosii, bulion si salate verzi;
  • cerealele, fructele si spanacul sunt alimente esentiale in perioada postului;

Atentie la neatentie:

  • nu exagera cu dulciurile, produsele din faina alba (paine, paste) si cu cartofii;
  • nu te infometa in perioada postului;
  • combina alimentele astfel incat sa pastrezi un echilibru alimentar;

6 comments

  1. Am o intrebare legata de Soia, de ce este recomandata doar in cantitati moderate ? are efecte adverse daca este consumata prea des ? Mersi !

  2. Am o intrebare legata de Soia, de ce este recomandata doar in cantitati moderate ? are efecte adverse daca este consumata prea des ? Mersi !

  3. Pentru ca soia intr-o proportie ff mare este modificata genetic, iar efectele unui consum ridicat sunt foarte urate: dereglari hormonale.

Părarea ta contează! Lasă un comentariu:

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: