Ce inseamna si cum functioneaza ciclizarea carbohidratilor?

Cum deschid internetul ma inunda mail-uri cu recomandari de antrenamente si planuri alimentare pentru crestere musculara, ardere de grasimi sau definire musculara. Logic, trebuie sa le citesc pe toate si sa aleg ce ma intereseaza.

Asa am ajuns azi sa citesc pe www.scrawnytobrawny.com despre ciclizarea carbohidratilor, ca un plan de alimentatie ideal pentru arderea grasimilor.

Ce inseamna mai pe intelesul tuturor ciclizarea consumului de carbohidrati?

E simplu: in anumite zile mananci mai multi carbohidrati iar in celalalte zile mai putini carbohidrati.

Mai exact, in zilele in care te antrenezi cu greutati in sala mananci carbohidrati cu amidon, paste integrale (exemple in foto de mai jos) alaturi de proteine (carne, oua) si grasimi sanatoase. In zilele de recuperare totala sau in care antrenamentele se reduc la sesiuni de circuite cardio, dispar din farfurie carbohidratii cu amidon, pastele si se consuma doar legume, proteine si grasimi sanatoase. Pare simplu, nu?

good_carbs_bad_carbs

Cum functioneaza aceasta ciclizare a carbohidratilor?  

In zilele “high carb” creste cantitatea de insulina eliberata si apare un aport crescut de nutrienti in celulele musculare. Se refac rezervele de glicogen din muschi si se stimuleaza cresterea musculara. In zilele “low carb” consumul energetic se face cu precadere din rezervele de tesut adipos, fiindca lipsesc carbohidratii –  ardere grasimi.

Asadar intr-o saptamana normala cu 3 antrenamente cu greutati si 1-2 antrenamente cardio, corelatia dintre antrenamente si ciclizarea carbohidratilor arata ca in imaginea de mai jos:

workouts_carbs

Tips &Tricks:  Indiferent de zi, low sau high, exista o parte comuna (proteine, legume si grasimi) cu diferenta ca  in zilele “high carb” adaugam cereale si carbohidrati cu amidon iar in zilele “low carb” acestea sunt inlocuite cu “verdeturi”.

Pare simpla si merita incercata acesta ciclizare . Pe mine m-a convins.

One comment

  1. carbohidratii simpli trebuie evitati, cu precadere zaharurile si produsele din faina alba.

Părarea ta contează! Lasă un comentariu:

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: