CM 2014. Curiozitati despre mondialul brazilian

„Brazuca” este mingea oficiala a turneului din Brazilia  si a fost lansata in 4 decembrie 2013 de catre Adidas. La ultimele turnee mondiale mingile au avut denumiri la fel de interesante: Africa de Sud  2010 – Jabulani, Germania 2006 –  Teamgeist, Coreea de Sud si Japonia 2002 –  Fevernova, Franta  1998 – Tricolore, SUA  1994 – Questra, Italia 1990 – Etrusco Unico.

****************************************

we are one-pitbull&JLOMelodia „We Are One” interpretata de Pitbull si Jennifer Lopez a fost aleasa de FIFA ca imn oficial al Cupei Mondiale din Brazilia. Videoclipul poate fi vizionat aici. O alta piesa din albumul Cupei Mondiale este „Dar um jeito” interpretata de Carlos Santana, Wyclef Jean, Alexandre Pires si Avicii.

****************************************

FULECOMascota oficiala aleasa pentru Cupa Mondiala de Fotbal din Brazilia poarta numele de „Fuleco”. Mascota prezinta un „tatu-bola”,  mamifer pe cale de disparitie care atunci cand este ameninţat se închide ermetic si seamana cu o minge de fotbal.

***************************************

Tara gazda, Brazilia, este singura nationala care a participat la toate editiile campionatului mondial de fotbal. Legenda braziliana” alt=”BRAZILIA_LOGO” width=”150″ height=”107″ />Tara gazda, Brazilia, este singura nationala care a participat la toate editiile campionatului mondial de fotbal. Legenda braziliana, Pelé, este singurul jucator care a castigat de 3 ori titlul mondial (1958, 1962 si 1970). Golgheterul all-time al campionatelor mondiale este brazilianul Ronaldo, care a inscris 15 goluri.

2 comentarii la „CM 2014. Curiozitati despre mondialul brazilian”

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: