crossfit
Antrenamente

CrossFit-ul. O metoda speciala de antrenament

07/19/2015

” Crossfit -ul este singura forma de fitness pe care oamenii platesc si sunt bucurosi ca o fac. “

Asta spunea Dr. Wayne Stokes, directorul sectiei de Medicina Sportiva din cadrul Univertsitatii Langone din New York. Acelasi doctor despre cei care fac crossfit.

Ce face crossfit-ul un antrenament atat de special?  

Iata cateva raspunsuri:

  • Complexitatea. Exercitiile de crossfit iti dezvolta rezistenta, forta, anduranta si flexibilitatea corpului in cea mai buna forma cu putinta.
  • Varietatea. Fiecare antrenament poate fi diferit, cu exercitii variate care nu lasa loc de plictiseala. Se pot varia miscarile, durata, executia, pauzele si asocierile de exercitii.
  • Funtionalitatea. Principalul obiectiv al antrenamentului de crossfit este sa ofere o imbuntatire  a activitatilor zilnice. Exercitiile de crossfit au la baza miscarile clasice a corpului, repetate zi de zi.
  • Intensitatea. Orice exercitiu de crossfit este executat in cat mai multe repetari corecte intr-un interval de timp. Intensitatea ridicata creste capacitatea cardiaca, ajuta la cresterea masei musculare si fac din antrenament unul extrem de eficient.
  • Forma activa de socializare. Salile de crossfit au devenit spatii de socializare, unde membrii vin se antreneaza, vorbesc si intalnesc alte persoane cu aceleasi interese si obiective.
  • Promoveaza o alimentatie echilibrata. Crossfit-ul si Dieta Paleo sunt mana-n mana. Site-urile cu si despre crossfit recomanda dieta paleo (alimente consumate in forma cat mai naturala) ca fiind ideala pentru a performa in aceasta forma speciala de fitness.
sursa www.mensfitness.com

Only registered users can comment.

  1. am facut fitness, bodybuilding, rugby si atletism dar nici nu se compara cu ceossfit.ul.

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: