CrossFit-ul. O metoda speciala de antrenament

” Crossfit -ul este singura forma de fitness pe care oamenii platesc si sunt bucurosi ca o fac. “

Asta spunea Dr. Wayne Stokes, directorul sectiei de Medicina Sportiva din cadrul Univertsitatii Langone din New York. Acelasi doctor despre cei care fac crossfit.

Ce face crossfit-ul un antrenament atat de special?  

Iata cateva raspunsuri:

  • Complexitatea. Exercitiile de crossfit iti dezvolta rezistenta, forta, anduranta si flexibilitatea corpului in cea mai buna forma cu putinta.
  • Varietatea. Fiecare antrenament poate fi diferit, cu exercitii variate care nu lasa loc de plictiseala. Se pot varia miscarile, durata, executia, pauzele si asocierile de exercitii.
  • Funtionalitatea. Principalul obiectiv al antrenamentului de crossfit este sa ofere o imbuntatire  a activitatilor zilnice. Exercitiile de crossfit au la baza miscarile clasice a corpului, repetate zi de zi.
  • Intensitatea. Orice exercitiu de crossfit este executat in cat mai multe repetari corecte intr-un interval de timp. Intensitatea ridicata creste capacitatea cardiaca, ajuta la cresterea masei musculare si fac din antrenament unul extrem de eficient.
  • Forma activa de socializare. Salile de crossfit au devenit spatii de socializare, unde membrii vin se antreneaza, vorbesc si intalnesc alte persoane cu aceleasi interese si obiective.
  • Promoveaza o alimentatie echilibrata. Crossfit-ul si Dieta Paleo sunt mana-n mana. Site-urile cu si despre crossfit recomanda dieta paleo (alimente consumate in forma cat mai naturala) ca fiind ideala pentru a performa in aceasta forma speciala de fitness.
sursa www.mensfitness.com

5 Comments

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: