Cum ma pregatesc pentru Craciun

Suntem in decembrie. A inceput iarna.  Ne pregatim de Craciun!

Vremea rece e deja prezenta, prima zapada a fost servita iar colindele se aud timid de la vecinii de vizavi. S-a dat startul la agitatie, zarva cautarilor de cadouri a inceput, iar godacul „Ghita” tremura in cotet cu gandul la Ignat. Ce mai tura vura, vine Craciunul !

Sa inceapa pregatirile de sarbatoare:

Bradul de Craciun. Asa incep pragatirile pentru Craciun la noi acasa, cu impodobirea bradului si a casei. De obicei se intampla de Mos Nicolae. De anul trecut am trecut pe plastic. Ca si ornamente pentru brad si decoratiuni pentru casa, folosim cam aceleasi de vreo 5-6 ani. Anul acesta e posibil sa facem noi achizitii 😉 Am gasit ceva dragut pe Neer.ro.

Masa de Craciun. Mai precis ce pui pe masa. Aici scapi usor daca te duci in vizita la parinti, nasi, rude. Trebuie doar sa te tina ficatul sa mananci tot ce ti se da. Daca stai la tine acasa ai doua optiuni: suni la o firma de catering si comanzi tot ce iti pofteste inima sau te apuci de gatit cu o saptamana inainte (incluzand si cumparaturile aferente).

Taiatul porcului. Prezenta obligatorie, chiar daca nu suntem mari consumatori de carne de porc. Dar e un eveniment important al iernii si se face cu toata familia prezenta. E doar zi si trece repede. Iar mirosul de carnati in masina face parte din traditie.

Acasa sau in deplasare? An de an, aceeasi dilema: ramanem acasa sau mergem pe capul altora (gen bunici, parinti) ?  Pana acum am ales varianta de a fi musafir. E bine, dragut, relaxant dar nu e ca si acasa la tine. Poate anul acesta schimbam traditia 😉

Netflix. Pun in lista de favorite cateva filme pe care obisnuiesc sa le vad la fiecare Craciun, plus cateva noutati. Asta in cazul in care ramanem acasa.

Va urez Sarbatori fericite si spor(t) in toate … la anu’ si la multi ani!

Un comentariu la „Cum ma pregatesc pentru Craciun”

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: