Cupa Africii vazuta prin ochii Europei

cupa_africiiEuropa nu vede cu ochi buni Cupa Africii.

Multe cluburi din Europa „stramba din nas” cand jucatorii africani sunt convocati la echipa nationala. In Franta, Spania si Anglia sunt cei mai multi stranieri africani, iar cluburile trebuie sa se descurce in plin campionat, cam 4-5 saptamani.

Cupa Africii pe Natiuni trebuie respectata!

Cluburile din Europa trebuie sa admita ca din 2 in 2 ani in luna ianuarie, Africa isi alege „regina”  la fotbal.  Cupa Africii pe Natiuni este identica cu Copa America, Cupa Asiei sau Campionatul European.  Coasta de Fildes, Ghana, Maroc, Nigeria sau Africa de Sud joaca fotbal de cea mai inalta calitate si merita sa fie respectate de intreaga lume. Ghinionul cluburilor europene consta in desfasurarea competitiei in luna ianuarie, adica in plin campionat. Dar cluburile mari se pot descurca  1 luna si fara jucatorii africani.

Cupa Africii ofera mai mult decat primeste!  

Cupa Africii aduce la start jucatori foarte tineri si foarte talentati. Peste 50% dintre jucatorii africani convocati pentru Cupa Africii 2013 au varsta sub 25 de ani. Pentru cluburile europene cu visteriile pline, jucatorii ghanezi, togolezi, marocani sau nigerieni sunt posibile achizitii cu randament maxim. Fotbalisti ieftini, fara pretentii salariale mari, dornici de afirmare si excelent pregatiti fizic – e ceea ce ofera fiecare editie a Cupei Africii. Orice club cu pretentii trebuie sa trimita un „scouter”  in Africa de Sud.

2 comentarii la „Cupa Africii vazuta prin ochii Europei”

  1. Adevarate comori sunt , la fel ca si brazilienii. Uite ce face Lucescu, cumpara ieftin si vinde peste cativa ani scump. E adevarat ca ucrainienii au si oameni care se pricep sa selecteze jucatorii talentati.

  2. Cum face Lucescu la Sahtior sau cum face Porto cu brazilienii „no name” care in 2 ani ii vinde pe 25 mil. de euro.
    Oare de ce nu aplica mai multe cluburi strategia asta?

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: