Cupa Confederatiilor 2013. Fotbal de carnaval

Brazilia, perioada 15-30 iunie 2013. Cupa Confederatiilor.

Va fi spectacol si voie buna, va fi veselie si sarbatoare. Nu va fi carnaval, dar va fi fotbal. Cupa Confederatiilor 2013  se va juca pe pamant brazilian, in patria fotbalului spectacol, adica fotbal de carnaval. Competitia sutinuta de FIFA va fi un prolog pentru Campionatul Mondial din 2014 si va alinia la start 8 echipe nationale din toate zonele mapamondului:

BRAZILIA. Participa in calitate de tara organizatoare a Campionatului Mondial de Fotbal din vara anului viitor. Nationala lui Neymar, Hulk si Lucas Moura pleaca ca favorita la castigarea trofeului alaturi de nationala Spaniei.

brazil

SPANIA. Campioana mondiala si europeana en-titre nu putea lipsi din aceasta competitie. Favorita certa la catigarea Cupei Confederatiilor editia 2013, nationala lui Casillas, Torres si Iniesta isi doresc sa intre in istorie.

Spain

ITALIA. Fotbalul adevarat nu se joaca fara squadra azzurra, din care fac parte Balotelli, Buffon sau Chellini. Italia participa la Cupa Confederatiilor  2013 in calitate de finalista a Campionatului Mondial de Fotbal din 2012.

italy

URUGUAY. Nationala lui Suarez si Cavanni a castigat Copa America editia 2011 si dreptul sa participe la Cupa Confederatiilor din acest an. O nationala sud-americana cu fotbalisti europeni, gata sa produca surpriza in Brazilia.

uruguay

MEXIC. America Centrala si de Nord se prezinta in Brazilia cu campionii, adica cu nationala Mexicului. Carlos Vela, Chicarito Hernandez sau Giovani dos Santos promit un fotbal spectacol in patria carnavalului.

Mexico Footbal Nationa Team

JAPONIA. Fotbal de calitate se joaca si in Asia. Acest lucru vrea sa demonstreze Campioana Asiei din 2011. Niponii se prezinta in Brazilia cu un lot de jucatori extrem de valorosi dintre care se remarca Keisuke Honda si Yuto Nagatamo.

japan

NIGERIA. Regina Africii la fotbal merge in patria fotbalului. Africanii castigatori a editiei din 2013 a Cupei Africii pe Natiuni vor sa isi arate „coltii de fildes”. John Obi Mikel sau Emmanuel Emenike vor mai mult decat sa participe.

Nigeria

TAHITI. Pata de culoare a competitiei si elementul surpriza deasemenea. Tahiti a castigat Cupa Oceaniei pe Natiuni in 2012 si va juca alaturi de fortele fotbalului mondial. O onoare si o sansa unica pentru tahitieni.

tahiti

Cele 8 nationale calificate la Cupa Confederatiilor editia Brazilia 2013 sunt impartite in 2 grupe : Brazilia, Italia, Japonia si Mexic fac parte din Grupa A, iar Spania, Nigeria, Uruguay si Tahiti din Grupa B.

Partidele sunt programate in perioada 15-30 iunie de la orele 22:00 si 1:00(GMT+2) si se disputa in 6 orase din Brazilia: Rio de Janeiro, Brasilia, Recife, Salvador, Fortaleza si Belo Horizonte.

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: