Din Rusia in Qatar si mai departe spre America

Traseul Cupei Mondiale: Rusia 2018 – Qatar 2022 – SUA, Canada si Mexic in 2026.

Acesta va fi traseul Cupei Mondiale in urmatorii 8 ani. Iar editia centenara din 2030 sunt mari sanse sa se desfasoare in America de Sud. Argentina si Uruguay si-au exprimat deja dorinta de a gazdui  Cupa Mondiala 2030. Planul FIFA de a duce Cupa Mondiala in toate colturile lumii chiar functioneaza.

Dupa Rusia 2018, urmatoarea oprire va fi peste 4 ani in Qatar. Mai precis peste 4 ani jumate’. Va fi prima Cupa Mondiala care se va desfasura in sezonul rece, intre 21 noiembrie – 18 decembrie 2022. Si asta pentru ca in iunie-iulie in Qatar sunt frecvent peste 40 de grade (la umbra camilelor, desigur).

Qatar Forecast

Drept urmare vom sarbatori Ziua Nationala in fata tv-ului urmarind nationala Romaniei 😉

Emirul Qatar-ului Tamim bin Hamad Al Thani a promis de pe acum ca editia din 2022 va intra in istorie. Asa va fi cu siguranta. Se va juca primul meci de fotbal sub pamant. Sub nisip mai exact. Am inteles ca unul dintre stadioane va fi construit mult sub nivelul dunelor de nisp. Plus ca 9 din cele 12 stadioane sunt inca la stadiul de proiect. Asa ar trebui sa arate:

Pe cand o Cupa Mondiala in Suedia, Finlanda sau Norvegia?

Fac pariu ca or avea si saracii astia din nord 7-8 stadioane pe care se poate juca fotbal de mondiale. Dar nu, mai bine in desert decat la aurora boreala. Asa a stabilit Gianni Infantilu’ in timp ce juca online poker. Sau poate nu vreau nordicii sa se incurce si sa primeasca in tara lor ordonata pe totii dezordonatii lumii. Discutabil. Din 90′ incoace nici macar o tara nordica nu a fost printre candidate la gazduirea Cupei Mondiale.

Dupa Qatar 2022, urmeaza SUA, Canada si Mexic in 2026.

Va fi din nou o premiera: prima Cupa Mondiala gazduita de 3 tari. Aceasta editie poarta numele de FIFA World Cup United 2026  si va porni cu 48 de echipe la start. Boom. Sa fie loc pentru toata lumea.

Pentru 2030 inca se discuta si se analizeaza. Frumos ar fi ca dupa 100 de ani sa revina Cupa Mondiala de unde a plecat. Adica in Uruguay – prima tara gazda a unui mondial de fotbal si prima castigatoare a Cupei Mondiale . Daca nu va mai amintiti finala cu Argetina (scor 4-2), mai jos puteti admira unul dintre goluri.

Uruguay 1930

Vom vedea ce va alege FIFA. Printre candidate se mai afla si UK-ul (Anglia, Tara Galilor, Scotia si Irlanda de Nord), Coreea de Sud si Grecia impreuna cu Cipru si Israel.

Australia si/sau Noua Zeelanda, stati in joc de glezna pentru Cupa Mondiala din 2036. Numa’ zic 😉

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: