Cura de detoxifiere cu lamai

Detoxifierea corpului este obligatorie! Este recomandat macar o data la 6 luni sa se faca „o curatenie generala” in propriul organism. Regulile sunt simple iar metodele sunt  numeroase. E nevoie doar de voita. O metoda inovatoare de detoxifiere o reprezinta  cura cu suc de lamai stoarse.

Cat dureaza?   Se intinde pe parcursul a 2 saptamani(14 zile).

Cum functioneaza?  Se folosesc lamai proaspat stoarse, iar sucul rezultat se consuma dimineata cu minim  30 de minute inainte de  micul dejun. Se consuma 28 de lamai pe saptamana dupa urmatoarea regula : ziua 1- 1 lamaie, ziua 2 –  2 lamai,  ziua 3 –  3 lamai,  ziua 4 –  4 lamai,  ziua 5 –  5 lamai, ziua 6 – 6 lamai, ziua 7 – 7 lamai, ziua 8- 7 lamai, ziua 9 – 6 lamai, ziua 10 – 5 lamai, ziua 11- 4 lamai, ziua 12 – 3 lamai, ziua 13-  2 lamai si ziua 14- 1 lamaie.   Nu se adauga zahar, miere sau alte produse in  sucul stors din lamai. Daca sucul rezultat in urma stoarcerii a 5, 6 sau 7 lamai este prea mult pentru o portie, poate fi consumat in  2 portii la un  interval de 20 de minute dar inainte de micul dejun.

Cum actioneaza? Datorita continutului sau nutritiv, lamaia da forta sistemului imunitar. In timpul digestiei, produce carbonat de potasiu, o substanta cu rol in prevenirea aciditatii gastrice, iar substantele antioxidante pe care le contine ajuta la incetinirea procesului de imbatranire a celulelor. La toate acestea, se adauga actiunea antiseptica, antiinflamatorie si antipiretica (lupta impotriva febrei) a sucului. Cum vitamina C din lamaie este imediat asimilata de organism, nutritionistii recomanda consumul zilnic al pulpei fructului, pentru a creste sintetizarea hormonilor antistres.

Alte beneficii?  Cura cu lamai are si efect anticelulitic  si  poate fi un tratament complementar exercitiilor fizice de tonifiere a pielii si a muschilor. Aceasta cura in combinatie cu un regim alimentar hipocaloric ajuta si la scaderea in  greutate. Asadar  o metoda simpla  cu triplu efect : detoxifiere,  efect anticelulitic si scaderea in greutate. Merita incercata !

6 comentarii la „Cura de detoxifiere cu lamai”

  1. 28 de lamai pe saptamana stoarse si baute mi se pare cam mult. O sa incerc aceasta cura dar cred ca ma opresc la maxim 4-5 lamai pe zi. EXista si alte cure de detoxifiere cu pepene verde, cu ciorba de varza , cu castraveti, cu zer etc.

  2. detoxifiere cu gratare si cartofi prajiti nu se poate?.. O sa consum im fiecare zi cate 1 gratar si o portie, 2, 3…7 portii de cartofi prajiti :))
    Nu imi plac lamaile, prefer merele si perele.

  3. cura asta de detoxifiere chiar da rezultate…merita incercata si nu te acresti de la atatea lamai….:-)

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: