Curiozitati din lumea pokerului

Stiati ca…

… Pokerul are o istorie de peste 1000 de ani, aparand undeva in China, iar intrarea in drepturi a acestui joc iubit de milioane de oameni a fost in anii 1930 cand toate jocurile de noroc au devenit legale in statul Nevada.

Pana in anul 1970 cel mai popular joc de poker era STUD insa tot in acel an a aparut un nou tip de joc, Texas Holdem, care pana in ziua de astazi este cel mai jucat in toata lumea. Unul dintre cei mai importanti jucatori de poker din istorie este Doyle Brunson care este printre fondatorii Texas Holdem-ului dar si primul om care a reusit sa castige peste 1 milion de dolari intr-un singur turneu.

Dupa ce si-a definitivat strucutra, pokerul si mai ales holdemul a patruns si pe piata online, facilitand disputarea unui joc intre doua sau mai multe persoane chiar din confortul casei. Printre primele site-uri de jocuri cu poker care si-au facut aparitia pe piata in acele momente a fost Pokerstars, site ce continua si in zilele noastre sa fie lider de piata in acest segment.

La inceputurile sale jocul numara foarte putini adepti iar in zilele noastre doar pe Pokerstars sunt 48milioane de membrii si au avut loc numai putin de 410 milioane de turnee pe parcursul a mai multor ani de functionare.

… Doyle Brunson a fost primul om care a castigat 1milion de dolari dintr-un turneu de poker iar in anul 2012, Antonio Esfandiari, a ridicat aceasta stacheta la numai putin de 25milioane de dolari castigati tot dintr-un singur turneu.

Tot in anul 1970 cand a aparut si Texas Holdem-ul a luat fiinta si W.S.O.P , cunoscut de toata lumea ca si Campionatul Mondial al jucatorilor de poker, iar cele mai mari castiguri s-au inregistrat in aceste turnee in timp ce castigatorul “Main Event-ului” este numit campion mondial.

Printre numele care au ajutat pokerul sa ajunga unde este in momentul actual, mai ales cel online este Chris Moneymaker, care in anul 2003 a reusit sa ajunga campion mondial de poker dupa ce si-a castigat intrarea in “Main Event” printr-un turneu online si o investitie de doar 39 de dolari.

Dupa aceasta reusita a lui Moneymaker tot mai multe siteuri au decis sa sponsorizeze jucatori care sa-i reprezinte la toate marile turnee din lumea pokerului, astfel luand fiinta si Pokertars Team care  are acum in componenta atat jucatori profesionisti cat si nenumarate vedete care vor sa ajunga in curand starurile acestui joc.

In ultimi ani pokerul a trecut din baricada jocurilor de noroc si tinde sa ajunga un sport al mintii cum este sahul si se doreste ca in viitor sa devina chiar o disciplina olimpica.

De la aparitia pokerului in urma cu 1000 de ani si pana in zilele noastre, jocul a suferit o gramada de modificari, iar de la o comunitate mica de jucatori, acuma sunt milioane care primesc zilnic carti. Se pare ca “boom-ul” acestui joc inca nu s-a incheiat, iar in anii urmatori o sa vedem care va fi soarta jocului de poker.

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: