Curiozitati din sport. Episodul 10

Stiati ca…

Pelota  este un termen spaniol inseamna minge si da nume unui joc de echipa foarte popular. In cadrul acestui joc, participantii se inarmeaza cu cate un cos din nuiele in care prind si din care arunca o minge din guma, de 5 cm diametru si de 120 de grame. Mingea zboara cu o viteza mare, ajungand si la 300 km/h.

Aruncarea piticului  este un joc nascut in Australia, care a starnit curiozitatea si indignarea intregii lumi (in unele state americane este interzis de lege), este aruncarea piticului (dwarf tossing). Piticul, odata echipat cu salopeta, casca si aparatoare pentru coate si genunchi, este apucat de doua manere plasate pe spate si aruncat cat mai departe cu putinta.

…Strigatul Ola, care inseamna in spaniola val, a fost auzit pentru prima data pe terenurile mexicane, in timpul campionatului mondial din 1970. La inceput, acest mod de a incita jucatorii i-a contaminat numai pe suporterii sud-americani, iar apoi s-a raspandit in Europa, implicandu-i si pe bunici si pe nepotei.

Hocheiul subacvatic castiga popularitate in Statele Unite, unde se bucura de un adevarat campionat national, cu multe divizii si playoff-uri intre cele mai bune echipe ale statelor. Este vorba despre un sport rapid care combina inotul si capacitatea de lovire. Se desfasoara pe fundul unei piscine cu doua echipe a cate sase jucatori. Acestia din urma poarta labe, masti, tub de oxigen, casca si manusi protectoare.

2 comentarii la „Curiozitati din sport. Episodul 10”

 1. stiati ca.. Jiji becali este un cioban care nu are oi..?
  Stiati ca…cristian borcica e un spartan plin de frica?
  Stiati ca.. Copos cel zgarcit nu investeste dar vrea profit?
  Stiati ca…mititelu adrian a fost brutar si nu al craiovei ban?
  Stiati ca…porumboiu compara echipa cu papusoiul?
  Stiati ca ..Iancu de Timisoara se plange de dimineata pana seara?
  Stiati ca…Jean Padureanu va promova la anu’..si la multi ani?

 2. Pingback: Homepage

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: