Curiozitati din sport. Episodul 14

Stiati ca…

…Etimologia cuvantului Golf, care denumeste binecunoscutul sport cu crosa se pare ca se datoreaza unei greseli de pronuntie a scotienilor din Evul mediu care au preluat acest joc de la olandezi. In olandeza jocul se numea „kolf” sau „kolve” si insemna „club”. Scotienii insa l-au tranformat in „gouf” sau „golve” si astfel s-a transmis pana in prezent in forma „golf”. Unii interpreti mai spun ca de fapt golf vine de la sintagma „Gentlemen Only, Ladies Forbidden”, adica „Doar pentru domni, interzis doamnelor”, dar mai sigura este etimologia cu sursa olandeza decat cea din urma.

…Sportul de iarna numit curling este probabil singurul sport de echipa din lume unde nu se folosesc arbitri. Echipele sunt formate din cate 4 jucatori care imping niste obiecte masive peste gheata catre o zona de marcaj. Sportul dateaza inca din 1540 si este originar din Scotia. Tot scotienii l-au dus si peste ocean unde au continuat sa il joace impunandu-l mai tarziu ca un sport olimpic de succes.

…in prezent, la Jocurile Olimpice participa reprezentanti din 203 tari? Ca si comparatie, Organizatia Natiunilor Unite numara doar 193 de membri. Aceasta diferenta se datoreaza politicii de participare, la JO luand parte sportivi din teritorii care, politic, apartin altor state(ex. Bermude).

…in vechea Japonie se tinea un concurs ciudat de tras gaze unde castiga sportivul care reusea sa traga gaze la un nivel sonor ridicat si pe o durata de timp cat mai mare. Castigatorilor li se ofereau premii foarte generoase si erau apoi cinstiti de catre intreaga comunitate ca niste adevarati invingatori.

8 comentarii la „Curiozitati din sport. Episodul 14”

 1. Ce este LADY`S – METROPOLITAN ?
  ladys.com.ro
  Compania noastra comercializeaza produse de parfumerie, cosmetice si bijuterii prin sistemul de vanzari directe. Devenind reprezentant Metropolitan puteti castiga un comision echivalent cu 25% din vanzarile dumneavoastra. De asemenea, prin recrutarea altor persoane ce doresc sa vanda produsele noastre, primiti bonus pentru fiecare nivel al retelei create de dumneavoastra.
  DE CE afacerea Ladys Metropolitan?

  Ladys – Metropolitan Selection este o companie tanara, bine organizata si flexibila care se adapteaza foarte bine cerintelor vietii omului modern.
  – Produsele cosmetice, machiaj si accesorii sunt de calitate, la preturi accesibile, pentru intreaga familie
  – Inscrierea se face imediat si gratuit, fara absolut nici un cost
  – Pentru prima comanda poti primesti un catalog GRATUIT
  – Transportul produselor este GRATUIT, livrarea se face prin posta
  – Sistemul de acordare a bonusurilor pentru promovarea produselor este unul transparent
  – Poti sa comanzi produsele on-line
  – Iti poti dezvolta o afacere profitabila si un venit suplimentar realizat in ritmul propriu

 2. Pingback: Beats Headphones Amazon

 3. Pingback: My Homepage

 4. Pingback: jfd98ayhcim

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: