Curiozitati din sport. Episodul 2

Stiati ca…

Noua Zeelanda este singura formatie din cele 32 de participante la Mondialul African din 2010, care nu a pierdut nici un meci. Baietii de la Antipozi au remizat in toate cele 3 partide din grupe, nereusind calificarea, dar lasand o impresie foarte buna.

fotbalul este cel mai indragit si vizionat sport din intreaga lume?

boxul a devenit un sport legal in anul 1901?

schiorul cel mai rapid din lume este americanul Jeffrey Hamilton, care a atins viteza incredibila de 240 km/h in aprilie 1995, la Vars(in Franta).

Jean Genevieve Garnerin a fost prima femeie parasutist din lume, ea sarind din balonul cu aer cald in anul 1799?

in 1975, Junko Tabei din Japonia era prima femeie din lume care ajunsese pana in varful Everestului?

recordul pentru cele mai multe medalii olimpice obtinute il detine gimnasta de origine rusa Larissa Latynina? Ea a castigat 18 medalii olimpice pe parcursul a 3 olimpiade desfasurate intre anii 1956 – 1964.

prima editie a jocurilor olimpice antice a fost castigata de Corubus?

cel mai tanar castigator al prestigiosului turneu de tenis de la Wimbledon este elvetianca Martina Hingis, care a invins la dublu in 1996, la varsta de 15 ani si 282 de zile. La simplu barbati, recordul ii apartine germanului Boris Becker.In momentul primei sale victorii in 1982, abia implinise 17 ani.

prima editie a jocurilor olimpice moderne a avut loc in Grecia la Atena in anul 1896? Atunci au participat 311 barbati dar nici o femeie!

in 650 de meciuri de tenis din campionatul Wimbledon sunt folosite 42.000 de mingi de tenis?

golful este singurul sport ce a fost jucat pe Luna? Prima minge de golf a fost lovita pe Luna pe 6 februarie in anul 1971 de Alan Shepard.

voleiul a fost inventat de William George Morgan din Massachusetts in 1895?

Stiati ca… Ferenc Szisz din Romania a fost castigatorul primei editii de Formula 1, desfasurata in Franta in anul 1906? Ferenc Szisz a condus atunci o masina Renault.

Un comentariu la „Curiozitati din sport. Episodul 2”

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: