Curiozitati din sport. Episodul 4

Stiati ca…

Cele mai ciudate 11 nume de echipe de fotbal

Uitaţi de Real Madrid, AC Milan, FC Barcelona şi Manchester United. Ne-am săturat de palmaresele lor şi de teama pe care o inspiră aceste nume în rândul echipelor din Liga I. Ce-ar fi să revenim la vremurile de demult, când fotbalul era jucat din plăcere? Uite că unii nu au uitat, şi chiar dacă au foarte puţine în comun cu jocul, au dat lovitura la capitolul „denumiri bizare”.

1) Superstarurile Satului

Village Superstars (Superstarurile Satului) este o echipă din St. Kitts & Nevis (nicio participare la CM până în prezent), ai căror fondatori au considerat că e mai bine să fii fruntaş în satul tău decat codaş la oraş. Şi din fericire pentru ei, treaba a mers de minune: „Sătenii” au luat până acum de cinci ori campionatul.

2) Zdrobitorii Băncii din Guam

Bank Of Guam Crushers (Zdrobitorii Băncii din Guam) este un exemplu elocvent al faptului că indiferent cât de jalnic ar fi numele echipei tale, dacă trânteşti un „Zdrobitorii” în titulatură, vei deveni cu siguranţă un succes.

3) Bivolii verzi

Green Buffaloes (Bivolii Verzi) sună mai degrabă a experiment genetic eşuat decât a nume de echipă de fotbal. Iniţial clubul armatei din Zambia, bovinele straniu colorate se chinuiesc în acest moment într-o ligă extrem de competitivă, alături de Green Eagles (Vulturii Verzi) şi Young Arrows (Săgeţile Tinere).

4) Fioroşii Observatorului Vulcanologic din Montserrat

Montserrat Volcano Observatory Tremors (Fioroşii Observatorului Vulcanologic din Montserrat) sunt în primul rând un miracol al existenţei. După ce aproape întreaga insulă Montserrat a fost distrusă de o puternică erupţie în 1997, este incredibil cum încă există o ligă de fotbal pe acest petic de pământ. Ca fapt divers, Tremors se luptă în campionat cu Seven Day Adventists Trendsetters (în traducere liberă Adventiştii de Ziua a Şaptea ce dictează tendinţele).

5) 11 oameni în zbor

Eleven Men in Flight (Unsprezece oameni în zbor) te-ar duce cu gândul mai degrabă la o legendă amerindiană decât la numele unei echipe de fotbal. Deşi dă bine la capitolul poezie evocativă, denumirea clubului nu prea are nimic în comun cu asta. Cum pe emblemă regăsim un avion portocaliu, se pare că cei unsprezece oameni chiar zboară, deşi în ultima vreme mai degrabă se târăsc, după ce au evitat la mustaţă retrogradarea în acest an în Swaziland.

6) Piticii Misterioşi de pe Coasta Capului Essienimpong

În Ghana există formaţia de fotbal Essienimpong Cape-Coast Mysterious Dwarfs (Piticii Misterioşi de pe Coasta Capului Essienimpong). Vă daţi seama dacă s-ar televiza un meci cu ei, denumirea echipei nici n-ar încăpea pe ecranul televizorului.

7-8 ) FC Închisorile şi FC Poliţia

În Liga Campionilor Africii putem asista la un meci între FC Prisons (FC Închisorile) din Tanzania şi FC Police din Uganda.

9-11) 12 Octombrie, 2 mai şi 3 februarie

12 de Octubre (12 octombrie), 2 de Mayo (2 mai) sau 3 de Febrero (3 februarie) sunt echipe de primă ligă în Paraguay, ai căror fondatori au optat pentru aceste denumiri ori din prea puţină inspiraţie, ori din prea mult patriotism.

sursa: www.click.ro

Un comentariu la „Curiozitati din sport. Episodul 4”

  1. Pingback: Samsung Galaxy

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: