Curiozitati din sport. Episodul 9

Stiati ca..

…Cel mai mare baschetbalist din toate timpurile este Michael Jordan, care s-a retras din lumea baschetului dupa o cariera ametitoare. In cele 13 sezoane jucate cu echipa Chicago Bulls, a cucerit 6 titluri NBA si a castigat de zece ori clasamentul marcatorilor, cu o medie de 31,5 puncte pentru partida, cea mai impresionanta din istoria baschetului profesionist.

Cupa Davis a aparut in 1901 de la ideea tanarului student de la Harvard, Dwight Davis. Acesta a organizat pe terenurile din Logwood Cricket Club din Boston un turneu intre echipa britanica si cea americana. Ideea lui Davis a fost aceea de a propune o confruntare de tenisintre echipele nationale.

…Bratul unui tenismen care tine racheta poate sa-si mareasca masa musculara cu 30% fata de celalalt brat. Miscarea repetata si constanta, pe care o face tenismenul in timpul antrenamentelor si al partidelor, provoaca hipertrofia, adica dezvoltarea muschilor si a osului bratului.

…Fred Morrison, un inginer american, a inventat frisbee-ul in 1955, dupa ce i-a observat pe studentii de la Universitatea din Yale care lansau o cutie pentru tort.

…Sporturile care implica mingea sunt in jur de 50. In Italia, dintre cele 43 de federatii nationale recunoscute de CONI, 18 prevad folosirea balonului. In afara disciplinelor celor mai cunoscute, cum ar fi baschetul, voleiul, polo si fotbalul, sunt si sporturile care se servesc de bile, cum ar fi golful, tenisul, rugby-ul, tenisul de masa, canoea, gimnastica artistica si aruncarea greutatilor.

3 comentarii la „Curiozitati din sport. Episodul 9”

  1. foarte bine, foarte tare, steua nu are valoare, dinamo cu ochii-n soare, iar rapid face **** mare. Forza U !

  2. militaru_zamfir

    minnunata lume a sportului ofera destule curiozitati si lucruri interesante care sa captiveze atentia tuturor

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: