„De ce alergi ca un nebun? Ca tu nu esti gras deloc!”

„DE ce alergi ca un nebun? Ca tu nu esti gras deloc”.

 Am primit aceasta intrebare de mai multe ori, dupa cate o alergare de cativa km in diminetile de week-end. Iar de fiecare data raspunsul meu nu era logic pentru cel/cea care ma intreba, pentru ca ramanea in continuare cu idea ca sunt „dus cu pluta”.

Ce mi se pare trist, este faptul ca alergarea pentru multi dintre noi este doar o masura extrema aplicata persoanele grase (obeze, supraponderale) care vor sa slabeasca. Mai pe scurt, un chin, o corvoada. 🙁

NU fratilor, gresit!

Alergarea este un mod de viata, este o metoda simpla si accesibila pentru noi toti, daca ne dorim sa facem miscare. Iar miscarea nu este o optiune, este o necesitate pentru toata lumea (tineri, batrani, copii). Corpul uman este construit pentru a fi in miscare permanenta (urmareste  materialul video de mai jos):

Corpul se simte bine cand alearga, sare, impinge, trage sau arunca. Leneveala pe o canapea inseamna un chin pentru muschi, oase sau pentru sistemul nervos. Nu iti mai chinui corpul! Iesi din casa (iesi din zona de comfort), plimba-te, alearga, lasa corpul liber sa faca ce ii place. Traieste!

Un comentariu la „„De ce alergi ca un nebun? Ca tu nu esti gras deloc!””

 1. Mathe Toma Iosif

  Am postat și eu cu ceva timp în urmă un videoclip despre tarahumara deoarece mi s-a părut interesant. Ce spune McDougall în videoclip că oamenii mîncau cadavre – (este valabil și în ziua de azi – toți care mănîncă carne mănîncă cadavre de fapt) și din cauza aceia s-a dezvoltat creierul, nu prea stă în „picioare” din punctul meu de vedere.
  De ce ? 1) Aveau la dispoziție fructe, semințe, plante cu aport energetic mult mai mare decît
  al cărnii. 2) De ce să alergi zeci de km după o antilopă de 100 kg – să zicem – 50-60 de oameni, pînă antilopa moare extenuauă ? Cu ce te alegi ? Cîtă energie consumi alergînd ?
  Gîndiți un pic, atît vă cer… Fructele, semințele, rădăcinile de plante erau mult mai la îndemînă cu un efort mult mai mic.
  Este o Lege Universală care spune: „Eficiență maximă, cu material minim.”
  Uitați-vă în jurul vostru, în natură, în noi, toate funcționează așa.
  „Oamenii de știință” adesea bat cîmpii cu teorii aiuristice deoarece nu văd adevărul de sub nasul lor.

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: