De ce este laptele de magarita un aliment „medicament”?

Zilele trecute am primit din partea unui prieten invitatie sa dau „Like” unei pagini de facebook numita Equualact – Lapte de magarita. Citind descrierea paginii, „Lapte crud muls de la magarite jucause, crescute cu mult drag in Tara Motilor”, am apasat butonul de Like cu placere si interes sa descoper mai multe informatii despre laptele de magarita. Am rasfoit internetul si am aflat ceea ce impart aici cu voi:

lapte de magarita

Calitatile nutritionale recomanda laptele de magarita ca si medicament. Nu se gaseste pe raft in supermarket, dar poate fi comandat de la producatori locali si obligatoriu trebuie consumat proaspat si crud (prin fierbere isi pierde calitatile).

Compozitia biochimica ne arata ca laptele de magarita se aproprie cel mai mult de laptele matern.

Acest aspect important se poate observa si in tabelul de mai jos:

nutrienti lapte

Pe langa un continut ridicat de proteina din zer si caseina, laptele de magarita este o sursa bogata de vitamina A, B1, B2, B6, D, C si E plus o serie de minerale precum calciu, magneziu, fosfor, sodiu, ion si zinc.

Continutul bogat de elemente nutritive recomanda laptele de magarita ca tratament ideal pentru afectiunile respiratorii (astm, tuse, infectii), gastrointestinale si are efecte regenerative si anti-imbatranire.

Productia foarte limitata si conditiile speciale de ambalare si transport, explica pretul de vanzare ridicat (aproximativ 100 de lei/litru). Dar daca ne gandim ca o portie de 50 ml/zi este suficienta pentru ca efectele terapeutice sa apara, pretul pare sa fie meritat.

Trist este ca in Romania acest „medicament” a fost descoperit de 2-3 ani, iar Hipocrate – parintele medicinei, facea referire la efectele terapeutice ale laptelui de magarita inca din antichitate. In tari precum Slovenia sau Danemarca exista sute de ferme de magarite infiintate in urma cu minim 20 de ani. Mai bine mai tarziu, decat niciodata!

sursa foto: www.facebook.com/equualact

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: