Dieta cu sfecla rosie

Orice dieta promite ca  in 7 zile se „evapora” 3-4 kilograme ca prin minune.

Orice dieta teoretica promite o silueta de vis intr-un interval de timp record. Lucrurile in practica nu sunt chiar asa simple. Nutrionistii recomanda diete echilibrate, nu drastice sau diete bazate pe anumite alimente naturale cu proprietati in arderea grasimilior sau in reglarea metabolismului.

O altfel de dieta temporara, este si dieta bazata pe un consum ridicat de sfecla rosie si ciuperci. Principiile de baza ale dietei cu sfecla rosie si ciuperciizvorasc din „teorema” de baza a nutritiei: consumarea alimentelor benefice pentru organism. Sfecla rosie si ciupercile – sunt alimente bogate in vitamine si minerale cu efect pozitiv asupra sistemului cardiac(fluidizeaza circulatia sangvina si echilibreaza ritmul cardiac) si sunt totodata sarace in calorii.

Sflecla rosie ofera organismului vitamina A, C, complexul de vitamine B, acid folic, fier, potasiu si magneziu. Aceasta leguma contine carbohidrati, proteine, antioxidanti puternici si fibre solubile, adica tot pachetul de substante nutritive de care corpul are nevoie. Consumul regulat de sfecla rosie mentine nivelul glicemiei din sange stabil, ceea ce reduce pofta de dulce.

Combinatia dintre sfecla rosie si ciuperci este perfecta, pentru ca ciupercile completeaza paleta de nutrienti oferiti de sfecla, furnizand organismului proteine slabe, vitaminele C, B6 si B12. Ciupercile au efect detoxifiant si reduc nivelul de colesterol din sange.

Timp de 7 zile, este important sa se consume doar alimentele incluse in dieta cu sfecla si ciuperci, fara sa excluzi nici macar unul.

Asadar sa vedem cum arata mesele recomandate pentru fiecare zi de dieta:

Mic dejun:  doua felii de paine, branza de vaci cu nuci (150 g) si o cana de ceai verde sau cafea

Pranz:   salata speciala de sfecla rosie, asezonata cu nuci

Cina: o chifla mica de secara, 150 g piept de pui fiert si o cana de ceai

Dieta cu sfecla rosie nu permite consumul de dulciuri, fast food, bauturi acidulate si alte produse alimentare, in afara de cele cuprins in meniul zinic notat mai sus.

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: