Dieta Dukan. O dieta pentru intreaga viata

Nutritionistul francez Pierre Dukan a revolutionat domeniul dietelor cand a lansat in anul 2000 cartea „Je ne sais pas maigir”, adica „Nu stiu sa slabesc”. In scurt timp cartea a devenit un best-seller in intreaga lume.

Dieta Dukan regasita in cartea cu pricina s-a raspandit foarte repede in intreaga lume. Dieta Dukan se recomanda atat persoanelor care doresc sa slabeasca 20-30 de kg cat si persoanelor care au doar cateva kg  in plus.

Dieta Dukan – Principii de baza

Dieta se bazeaza pe doua principii esentiale:

Dukan spunea: „Nu putem sa pierdem grasimea noastra daca mancam grasimile altora.”

Acesta regula defineste un plan de slabire global pentru tot restul vietii, fiind o metoda ideala pentru pierderea in greutate dar si pentru impiedicarea depunerii la loc a kg pierdute. Grupele alimentare admise in cadrul dietei sunt restranse, dar cantitatile de alimente consumate nu sunt limitate. Aportul caloric poate fi diferit de la o zi la alta.

Aceasta dieta  presupune 4 etape succesive la fel de importante care trebuie urmate cu exactitate: Etapa de Atac, Etapa de Croaziera, Etapa de Consolidare si Etapa de Stabilizare definitiva.

Alimentatia universala este compusa din doar trei elemente: glucide, lipide si proteine.

In cadrul dietei Dukan glucidele sunt excluse in etapa de atac si in etapa de croaziera, reintroduse limitat in etapa de consolidare si permise nelimitat in etapa de stabilizare. Lipidele – inamicul cel mai mare al slabirii – sunt excluse din dieta in primele 2 etape, evitate in etapa 3 si utilizate cu atentie in ultima etapa. Proteinele reprezinta in viziunea lui Dukan singurul aliment indispensabil pentru functionarea organisnului.  Pe baza acestui principiu s-a nascut regimul Dukan. Regimul Dukan poate fi considerat un regim hiperproteic. Pentru fiecare etapa exista lista precisa de alimente permise si o lista de alimente interzise. Respectarea stricta a consumului de alimente admise pentru fiecare etapa este secretul succesului acestui regim special.

Activitatea fizica sustinuta in fiecare zi face parte din elementele de baza ale dietei Dukan.

Toate informatiile sunt la indemana oricarui doritor, mai e nevoie de vointa si determinare pentru a incepe si sustine planul pentru o viata lipsita de „greutate”.

Pierre Dukan a gasit solutia ideala si a impartasit-o tuturor. Gisele Bundchen, Penelope Cruz si Jennifer Lopez  au testat cu succes dieta Dukan.

Tu ce mai astepti?

10 comentarii la „Dieta Dukan. O dieta pentru intreaga viata”

  1. cea mai complexa si cea mai detaliata dieta dintre toate cele existente. Exista o carte dedicata exlusiv ditei. Pierre Dukan si-a dedicat 30 de ani din existenta pt a defini acest mod de viata bazat pe o dieta continua.

  2. O dieta hiperproteica nu implica si o dezhidratare celulara? Fara glucide si grasimi poate sa apara starea de „moleseala” – lipsa acuta de energie

  3. DIETA DE VEDETA ??
    Un astfel de regim necesita foarte multa vointa. E destul de greu de respectat, dar merita pentru a obtie rezultatul dorit. orice dieta e grea, mai ales daca presupune restrictii severe de canatitati de alimente. Dieta Dukan – are avantajul ca nu pune accent pe cantitate.

  4. minciuni si iluzii aruncate credulilor ; nu exista dieta mai buna ca sportul si alimentatia echilibrata;

  5. sa fie sau sa nu fie dieta minune, regimul Dukan, o dieta pentru intreaga viata parca suna bombastic;

  6. ce bine ar fi sa fie asa cum zice Dukan, pe hartie pare totul realizabil si usor de facut; cine are nevoie de o dieta pentru intreaga viata sa respecte regimul Dukan.

  7. Nutritionistul Dukan a cercetat 30 de ani si a scris o carte despre un regim alimentar bazat pe consum ridicat de proteine? era nevoie de 30 de ani pentru acest lucru ?

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: