Dieta nordica, eficienta impotriva obezitatii

Obezitatea a devenit principala ingrijorare a medicilor nutritionisti din Europa.

Doctorul Thomas Meinart Larsen impreuna cu Claus Meyer – fondatorul celebrului restaurant danez Noma, au demarat o campanie de combatere a obezitatii. Principala „arma” folosita in aceasta campanie a fost Dieta Nordica, sau dieta vikinga.

Dieta nordica nu presupune restrictii alimentare (cantitate sau aport caloric), dar presupune consumul de alimente specifice bucatariei din zona nordica (peninsula Scandinavica): peste, nuci, legume proaspete, fructe, fructe de padure, verdeturi crude, carne de vânat sau ovaz. Carnea rosie, alcoolul si zaharul trebuie evitate. Poate fi asemanata  fara a gresi cu dieta mediteraneana. Elementul definitoriu al acestei diete il reprezinta consumul produselor de sezon.

Doctorul Larsen a condus un studiu efectuat cu ajutorul a 113 devoluntari supraponderali, care au urmat dieta nordica. Dupa 6 luni, rezultatele au fost cat se poate de elocvente. Grupul de voluntari a pierdut in medie 4.7 kg si au inregistrat scaderi semnificative ale tensiunii arteriale. Aceste beneficii recomanda  aplicarea dietei nordice la scara larga la nivelul populatiei. Durata dietei este nelimitata si nu apare efectul de yo-yo (revenire la starea initiala).

Principiile de baza ale dietei nordice:

  • consuma legume si fructe proaspete specifice sezonului;
  • mai multe cereale integrale;
  • peste, fructe de mare si carne de calitate superioara;
  • evita aditivii alimentari si produsele procesate;
  • mai multa mancare gatita in casa si mai putina risipa.

Pierderea in greutate datorata dietei nordice se face progresiv fara rezultate spectaculoase, dar kg pierdute raman departe de tine.

Un comentariu la „Dieta nordica, eficienta impotriva obezitatii”

  1. dieta vikingilor este fara discutie un stil de viata si nu o metoda de slabire intensa.

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: