Dieta razboinicului. Revolutionara sau exagerata?

Dieta razboinicului sau warrior diet, este printre cele mai noi diete aparute si adresate sportivilor. Se bazeaza pe un principiu total diferit fata de restul dietelor consacrate. Ori Hofmekler a pornit de la imaginea spartanilor – musculatura bine dezvoltata, forta si rezistenta de fier –  imagine atribuita  si dietei create. Dieta este permisiva fara restrictii de alimente si cantitati.

Principiul de baza al dietei razboinicului este acela de a servi masa principala seara si doar atunci.

Dieta nu impune restrictii la numarul de calorii, cantitate de carbohidrati sau grasimi. Ori Hofmekler recomanda sa sarim peste micul dejun, iar pranzul sa-l luam in locul cinei, iar cina sa fie servita pe timpul noptii. Un obicei greu de inteles, nu? Totusi, teoria lansata de Ori Hofmekler, are si o explicatie logica, detaliata in cartea autorului  (The Warrior Diet by Ori Hofmekler & Diana Holtzberg).

Fara mic-dejun dimineata si fara masa de pranz la mijlocul zilei, ne gandim inevitabil la o dieta de infometare. Masa principala a zilei ar trebui servita intre orele 16 si 18 iar cina dupa ora 22:00. Pana la servirea pranzului se recomanda consumul moderat de lichide: apa, suc de fructe sau cafea pentru a evita senzatia de foame. Adaptarea corpului la aceasta dieta ii ofera forta si rezistenta amintita la inceputul acestui articol.

De ce functioneaza aceasta dieta la sportivi(culturisti)? 

Majoritatea sportivilor(culturisti, bodybuilderi) isi fac antrenamentul in jurul orei 17:00. Respectand dieta razboinicului, antrenamentul ar fi pozitionat exact la granita dintre perioada de „infometare” a zilei si perioada de „giftuire”. Ce se intampla in organism dupa  o perioada lunga de „infometare” si un antrenament serios? Metabolismul se accelereaza, la fel si procesul de digestie si de absorbtie a proteinei esential pentru cresterea masei musculare. Carbohidratii consumati  in cadrul mesei nu se transforma in grasime, cum se intampla de obicei, ci sunt folositi pentru restabilirea nivelului de glicogen. Ideal zic eu!

Intrebare: Dieta razboinicului este o dieata revolutionara sau o dieta exagerata? Daca cineva a testat aceasta dieta, este invitat sa imparta impresiile aici.

sursa foto&text: www. body-building.md

4 comentarii la „Dieta razboinicului. Revolutionara sau exagerata?”

  1. Spartani nu aveau mic dejun prinz cina poate aveau si desert 🙂 aia cand aveau foame luau taurul te coada si de coarne si hopa sus pe protap aia nu aveau dieta mancau ziua noaptea mereu si normal ca atunci cand intrau la batae pumnu si cadavru nu ne punem noi cu aia acum se mananca cu 100 de gr sa nu faca burtica…:)

  2. Sport Inclusive

    Dieta razboinicului nu copiaza in totalitate obiceiurile ciudate ale spartanilor in ceea ce priveste alimentatia. Spartanii erau luptatori de exceptie si aveau un regim alimentar uneori chair socant. Consumau foarte multa carne(uneori cruda), aveau o singura masa principala pe zi deobicei seera cand se intorceau din „misiune”. Dieta razboinicului nu este o dieta recomandata tututor. Pentru acumulare de masa musculara, este nevoie de o dieta mult mai echilibrata.

  3. credeam ca nu mai in romania baietii care incep sa faca culturism fac greseli uneorii te uiti la ei si te miri de exp am vazut un tip de vreo 50 kg „cu tot cu hainele ude pe el”care a intrat in sala sa faca antrenament cum a intrat sa intins pe o banca a luat o bara goala si a inceputsa o ridice la piept cu o foarte mare viteza apoi imediat sa ridicat si a inbceput sa puna discuri si la fel a inceput sa o inpinga cu o fel de mare viteza „se incalzea” dupa ce sa fortat vreo 10 min sa pus pe banca si vb la telf.aici vin baetii ca la bar o bere si tigari le lipsesc povestesc se aduna 4-5 in grup la un aparat si se amuza nevoie mare nu mai ai loc de ei tre sa astepti cate 10 15 min sa iti faci programul tau sau aduna gramada de gantere langa ei si nici nu le folosesc pana nu termina de scris sms sau vb la telf.deci nu numai in romania sunt astfel de sali .R35P3CT

  4. Sport Inclusive

    Da Constatin, ai dreptate din pacate. Acest prost obicei se respecta si in Romania. Comparatie cu barul in care socializeaza, barfesc, mai beau cate o gura de apa.
    Asta nu e reteta castigatoare.

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: