Duelul Gigantilor. Partea I

Aprilie 2011 – luna El Clasico.

Sambata 16, prima intalnire, pe Santiago Bernabeu, returul din La Liga. Real si Barca incep seria de 4 confruntari memorabile.  90000 de oameni in tribune, 22 de jucatori pe teren, fara absente notabile in echipele de start. Fiecare dintre cei 2 antrenori, a incercat sa surprinda adversarul cu o mutare tactica surpriza. Mourinho a inceput meciul cu 3 mijlocasi centrali, cu 2 extreme si un varf de careu, lipsa lui Mesut Ozil din primul 11 madrilen dorea a fie elementul surpriza. Guardiola insa a tinut neaparat sa  trimita in teren acelasi prim 11 ca in meciul tur, singura modificare e Adriano ca fundas stanga in locul lui Abidal. Elementul surpriza pentru toata lumea a fost revenirea capitanului catalan Puyol.

Prima repriza a fost  dominata de o precautie vizibila in ambele echipe, lipsa de ocazii clare s-a datorat in primul rand  tacticii adoptate de ambii tehnicieni, fiecare incercand sa faca ce stie mai bine. Jucatorii cheie si „vinovati” pentru scorul alb inregistrat la pauza, au fost cei doi mijocasi defensivi  din ambele tabere : Sergio Busquets pentru Barcelona si Pepe pentru Real. Au jucat perfect, au inchis jocul, au dublat foarte bine pe faza de aparare. Dupa jocul aratat din prima repriza  deznodamantul meciului parea sa fie o remiza alba, fara spectacol in teren, fara ocazii multe. Pana la urma tot remiza a fost , dar nu 0-0 ci 1-1.

Doua lovituri de punctul cu var au decis scorul final.

Lovitura de pedeapsa pentru fiecare echipa. A marcat Messi , a marcat si Cr. Ronaldo, dar nici unul dintre ei nu a stralucit. Meciul in ansamblu a fost salvat de ultimele 20 de minute cand  aproape fiecare faza, aducea si o ocazie. Totul se facea alternativ. Jocul se muta foarte repede de la o poarta la alta. Agresivitatea si indarjirbea normala intr-un astfel de derby au condus la faulturi multe, cartonase galbene si rosii  si inevitabil la lovituri de la 11 m. Scorul inregistrat a fost decis de  un procedeu interzis in fotbal  , numit fault.

Daca pe tabela a fost egalitate, intre Messi si Ronaldo  a fost egalitate, cineva a iesit castigator din acest derby.

Duelul antrenorilor a fost castigat categoric de Mourinho. La faza deschiderii scorului de catre Messi din penalty in min. 53,  fundasul  madrilen Raul Albiol a fost eliminat si madrilenii au ramas in 10 oameni. Mourinho a schimbat imediat registrul tactic. A facut repede  o schimbare. Min. 56 iese Benzema intra Ozil. Schimbare inspirata, pentru ca Real , pune  presiune pe echipa catalana, ocaziile incep sa  apara, iar  omul in minus nu s-a  vazut in atacurile madrilene. Prin schimbarile de jucatori si prin schimbarile  tactice facute din mers, Mourinho a demonstrat ca stie meserie. Pentru Barcelona scorul 1-1 e multumitor pentru ca s-a pastrat diferenta de 8 puncte din clasament. Sa nu ne imbatam cu apa rece, pentru ca urmatoarele episoade din confruntarea titanilor, au o miza mult mai mare, iar ceea ce am vazut in seara aceasta, nu se va regasi in urmatorele partide. Partea  a -2-a  miecuri seara din Valencia, finala Cupei Regelui, unde se va juca cu trofeul pe masa si cu cartile pe fata.

Un comentariu la „Duelul Gigantilor. Partea I”

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: