Duelul Gigantilor. Partea III

Doua echipe etalon domina 3 competitii majore.

Real Madrid si FC Barcelona au monopolizat competitiile fotbalistice in care au participat : Primera Division, Cupa Spaniei si Liga Campionilor. Au jucat finala Cupei Spaniei si s-a impus Real Madrid, conduc detasat campionatul Spaniei unde se va impune Barcelona, ramane sub semnul intrebarii competitia europeana unde se joaca 2 meciuri intre cele 2  echipe pentru a stabili cine va juca finala de pe Wembley. Asadar duelul  colosilor se muta in competitia fotbalistica intercluburi suprema-UCL-competitia campionilor. Din pacate in finala din Londra nu este loc pentru ambele echipe, doar una din cele 2 va putea  spera la trofeu. Sa nu uitam ca tara gazda a finalei  are un loc asigurat in ultimul act,  Manchester United a facut un pas urias spre trofeu prin victoria cu Schalke din deplasare scor 2-0. Returul conteaza doar pentru palmares. Finala  de pe Wembley va fi un regal fotbalistic – o grandoare in iarba !

Aprilie 2011, ziua 27, ora Romaniei 21:45, atentia locuitorilor de pe planeta Fotbal se indreapta spre capitala Spaniei, mai precis spre stadionul Santioago Bernabeu, templul fotbalului madrilen, unde  se va disputa  episodul 3 din Duelul Gigantilor. Incepe prima mansa din semifinala UCL, 2 echipe lupta pentru un singur loc in finala. Competitia se schimba , miza creste si spectacolul  va fi pe masura. Cele 2 echipe conduse inevitabil de generalii Messi si Ronaldo vor pune in scena un spectacol memorabil. Se fac calcule, se cauta solutii miraculoase, tactici inovatoare, elemente surpriza – totul pentru  scopul final.

Meciul stelelor a inceput.

Din primul 11 aruncat in lupta de Mourinho, se poate deduce ca Jose vrea sa obtina calificarea fara atacanti, abordand meciul cu 4 fundasi, 3 mijlocasi defensivi si 3 mijlocasi ofensivi. Guardiola respecta  jocul de fotbal si aliniaza  cel mai bun 11, un sistem 4-3-3 cu un trio senzational Xavi-Messi-Villa care poate sa cucereasca zidul madrilen din fata portii lui Casillas. Prima repriza a fost dominata de o nervozitate ridicata in ambele parti, faze de poarta putine, greseli individuale dar si executii de maestru din partea lui Ronaldo si Messi. Se pare ca Mourinho nu  vrea sa primeasca gol acasa, astfel incat in meciul retur si egalul sa aduca calificarea madrilenilor in finala.

Ce nebunie de meci!

Ce nebunie de repriza secunda ! Bernabeu admira suprematia geniului catalan Lionel Messi. Cu Pepe si Mourinho eliminati, Real Madrid invoca zeii pentru a obtine un 0-0, singurul rezultat  care  putea fi obtinut in seara aceasta de Real. Dar se pare ca zeul Messi nu a fost de acord. A marcat 2 goluri, 2 executii de manual care il lasa pe Mourinho cu ochii pierduti in  galaxia lui Messi. Dupa cum spunea Pep Guardiola, Mourinho a castigat duelul cu presa, dar pe teren a parut inofensiv. Fara 2 reprize de prelungiri se pare ca Real nu poate sa castige in fata Barcelonei. Mare pacat pentru banca de rezerve a Realului, unde Kaka si Higuain au privit cum colegii lor se chinuie sa traga pe poarta.

Multi ar spune ca intr-o dubla mansa , o victorie cu 2-0 in deplasare e suficienta pentru ca in retur sa se obtina calificarea. Asa ar fi logic, dar sa  nu uitam ca vorbim de Real Madrid, de Jose Mourinho, un colos ranit cu un plan de rezerva deja pregatit. Salvarea madrilenilor ar fi  daca extraterestrii l-ar revendica pe Messi, trimisul lor pe Pamant pentru a preda lectii de fotbal. Dar probabil si fara el in teren, Barcelona ar  gasi un tanar, tip Sergi Roberto care ar putea aduce calificarea dorita in finala UCL.

Episodul 3 din Duelul Gigantilor va fi urmat  peste 6 zile de ultimul episod. Deznodamantul va fi  pe Camp Nou. Barcelona poate face pasul spre finala de pe 28 mai. Real Madrid  poate doar spera ca o minune va fi posibila in Catalunia. Cred ca minunea s-a intamplat deja pe Mestalla in finala Cupei.

Un comentariu la „Duelul Gigantilor. Partea III”

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: