El Clasico la puterea a 4-a

Zeii fotbalului au decis.

Un regal fotbalistic cu rezonanta intergalactica precum „El Clasico” are nevoie de mai mult de 90 de minute pentru a etala o istorie de peste 100 de ani intr-un meci de fotbal. Drept urmare in decurs de 18 zile  planeta va urmari un „blockbuster” fotbalistic in  4 parti : Real Madrid vs. Barcelona, derby-ul de referinta in fotbalul mondial. Istoria se rescrie.  Statistica se da peste cap. Devoratorii de fotbal spectacol  exulta.  Grandiosul eveniment  se repeta  de 4 ori in 18 zile, in 3 competitii diferite : Primera Division, Cupa Spaniei si Liga Campionilor.

Programul complet(data, competitie, meci, stadion) a intalnirilor este urmatorul :

16.04 Primera Division(retur) Real – Barcelona  pe  Bernabeu
20.04 Cupa Spaniei (finala) Real – Barcelona  pe  Mestalla
27.04 Liga Campionilor(semifinala tur) Real – Barcelona pe Bernabeu
03.05 Liga Campionilor(semifinala retur)  Barcelona – Real pe Camp Nou

Acest duel repatat de peste un secol propune cele mai interesante confruntari si comparatii individuale care definesc  in esenta statutul de „meciul meciurilor” oferit derby-ului  din Spania:

Real Madrid CF vs. Fc Barcelona –  palmares si istoric intalniri

Istoria  confruntarii  Real-Barca se intinde pe  parcusul a  peste 100 de  ani, timp in care s-au disputat 208 partide. Real Madrid a castigat 85 de partide , Barcelona a castigat 81, iar 42 de partide s-au terminat la egalitate. Egalitate aproape perfecta, atat la meciuri castigate cat si la goluri marcate.               Palmaresul intern si international   este favorabil echipei din capitala Spaniei: Real Madrid  cu 31xcampionate, 17 xCupa  Regelui, 9xLiga Campionilor, 1xSupercupa  Europei, 2xCupa Uefa, 1xCupa Ligii, 8xSupercupa Spaniei  si 3x Cupa Internationala a Cluburilor – 72 trofee in  114 ani de istorie a clubului, iar FC Barcelona  cu  20xcampionate, 3xLiga Campionilor, 4xCupa Cupelor, 3xSupercupa Europei, 25xCupa Regelui, 8xSupercupa Spaniei, 2xCupa Ligii – 67 de trofee in 112 ani de istorie a clubului. Istoria continua si minim 2 partide Real-Barca  se joaca an de an.

Cristiano Ronaldo vs. Lionel Messi

Idolii copiilor care joaca fotbal. Cei mai buni jucatori de fotbal ai planetei din ultimii 3-4 ani. Ultimii 3 castigatori al trofeului Balonul de Aur. Cei mai bine platiti jucatori de fotbal din lume. Golgeterii absoluti ai Europei in acest sezon. In prima liga spaniola Messi are  29 de goluri iar C.Ronaldo 28, iar in toate competitiile Messi a marcat  de 47 de ori  iar portughezul 39 de ori. Jucatori de fotbal completi : tehnici, rapizi, inteligenti, muncitori si mai ales eficienti. Parca „El Clasico” e mult mai frumos cand joaca de cele 2 parti Messi si  Cr. Ronaldo

Jose Mourinho vs. Pep Guardiola

Echipele mari sunt  conduse de antrenori mari. Poate cei mai buni 2 antrenori din lume in fotbalul actual conduc spre varfurile performantei sportive pe Real si Barcelona. Jose Mourinho autointitulat „The Special One” dublu castigator a trofeului UCL cu Fc Porto(2004) si Inten Milano(2010)  este cel mai apreciat antrenor al momentului, iar Pep Guardiola – o legenda a clubului catalan- a castigat 6 trofee in sezonul 2008-2009 –  tot ce putea fi castigat cu Fc Barcelona si a construit  cea mai frumoasa  echipa de fotbal  din ultimele 2 decenii. Admiratie si respect pentru  2 antrenori tineri cu un prezent glorios si un viitor stralucit. Duelul dintre cei doi merita sa fie urmarit, pentru ca diferenta va fi facuta de carater si autocontrol.

Santiago Bernabeu vs. Camp Nou

Locatii emblematice pe harta marilor  stadioane ale Europei. Madridul si Catalunia se mandresc cu cele 2 arene monumentale, devenite obiective turistice de referinta in Peninsula Iberica. Santiago Bernabeu inaugurat in anul 1947 are o capacitate de 80.354 de locuri, templul fotbalului madrilen, resedinta celui mai  popular club de fotbal din lume-Real Madrid. Camp Nou  inaugurat in 1957 are o capacitate totala de 99.354 locuri- cel mai mare stadion din Europa . Fc Barcelona se identifica cu stadionul Camp Nou.

Reteta e completa. Arsenalul ambelor echipe e pregatit. Spectacolul fotbalistic e gata sa inceapa. In cateva zile intram in „zilele celor 4 confruntari  intergalactice” . Galacticii madrileni si  extraterestrii catalani sunt pregatiti 100% sa ofere planetei un spectacol fotbalistic in 4 acte. Ne putem declara norocosi  pentru ca avem deosebita onoare  sa  vedem  in 18 zile  „confruntarea titanilor”  de 4 ori- asa ceva se intampla poate odata-n viata.

El Clasico se joaca de 4 ori in 18 zile. Trebuie urmarit minut cu minut de fiecare data. Cine va triumfa ? Poate doar zeii fotabului stiu asta.

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: