Finala Cupei Angliei. Chelsea – Liverpool 2-1

Chelsea - LiverpoolUn meci cat un sezon pentru fiecare dintre cele 2 echipe.

Castigarea finalei Cupei Angliei disputata pe stadionul Wembley,  putea salva un sezon ratat pentru ambele echipe. Cormoranii  si londonezii au jucat in fata a 90.000 de fani intr-o intalnire istorica; a 31-a partida intre cele 2 echipe in ultimele 8 sezoane.

Finala Cupei Angliei de pe Wembley, a fost un alt punct de reper in confruntarile dintre nord si sud, dintre rosii si albastii sau dintre aristocrati si arivisti. Liverpool s-a prezentat in fata finalistei Champions League din 2012 din postura de castigatoare a Cupei Ligii din februarie 2012 in fata surprizei Cardiff City. Echipa lui Di Matteo s-a dovedit a fi mai norocoasa si poate mai pragmatica. Ramires si Drogba au marcat si au facut ca trofeul Cupei Angliei sa fie albastru. Intrarea in teren a lui Andy Caroll  a fost utila dar nu suficienta pentru cormorani, pentru a reveni  pe tabela de marcaj. Chelsea a castigat cu  scorul de 2-1 si oferit patronului Abramovich a 7-lea trofeu.

De remarcat in aceasta finala a fost recordul atacantului ivorian Didier Drogba care a marcat in 4 finale diferite, o premiera pentru fotbalul englez. Antrenorul italian Roberto Di Matteo a reusit sa castige cu Chelsea trofeul Cupei Angliei, atat ca antrenor cat si ca jucator in anul 1997.

5 comentarii la „Finala Cupei Angliei. Chelsea – Liverpool 2-1”

  1. Bayern Munchen va avea meci grei in Finala UCL de pe Alianz Arena din 19 mai. Chelsea este in forma buna la sfarsit de sezon si are „tupeu” sa castige si Liga.

  2. Pingback: Sony amazon shopping

  3. Pingback: URL

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: