Alte Sporturi

Fotbalul facut KO de un huligan

10/31/2011

In seara de 30 octombrie pe stadionul “Ilie Oana” din Ploiesti se disputa meciul de fotbal dintre Petrolul si Steaua.

Fotbal s-a jucat pana in min. 42 cand a aparut in prim plan un “huligan” care l-a dobarat  pe Galamaz cu  o “perversa”. Ceea ce a urmat a transformat fotbalul in mizerie iar ultrasii au primit titlul de huligani – un pericol public declarat.

Acest individ “posedat” de furie este “reprezentantul” unei categorii sociale  noua in societate, numita “suporterii echipelor de fotbal”, in realitate huligani. Din pacate stadioanele din Romania sunt invadate de astfel de persoane cu scopuri precise de a injura, de a jigni, de a distruge  sau de a lovi cu bestialitate. Legile junglei ignora legislatia si bunul simt.

Ceea ce s-a intamplat aseara la Ploiesti putea sa se intample pe orice stadion din Romania.

Fortele de ordine prezente pe stadion, fac doar act de prezenta iar pregatirea profesionala lipseste cu desavarsire. Un astfel de individ poate evada  din “gasca” prezenta in peluza, sare cu usurinta peste  gardurile de protectie(unde exista), si ajung printre jucatorii angrenati in jocul de fotbal pe dreptunghiul verde. Odata ajunsi pe teren, au gesturi si ganduri diabolice, si au impresia ca o lovitura de pumn in fata unui fotbalist, rezolva toate problemele fotbalului romanesc.

Galamaz se poate considera o “victima norocoasa”, pentru ca in mana individului putea sa fie o sabie de samurai, pentru ca fortele de ordine au ochii doar pentru brighete, seminte sau alcool. Alte obiecte pot fi considerate bijuterii personale agatate la gat si nu sunt interzise. Petardele, batele de baseball, pumnalele sau sabiile pot fi considerate elemente de coregrafie, iar in caz de nevoie se pot folosi pentru a pedepsi drastic un fotbalist vinovat ca joaca fotbal in fata unor astfel de oameni.

Eroul serii, nu a fost jucatorul cazut pe campul de lupta.

Zidul de aparare a jucatorilor atacati de huliganul tupeist s-a numit Martinovic, un jucator sarb, care a doborat fara ezitare atacatorul care isi continua cursa nebuna printre jucatori. A raspuns din instinct, si fara ezitare a actionat  precis si eficient  anihiland “bestia”. Dupa ce Martinovic a doborat atacatorul, fortele de ordine au tresarit din amorteala si si-au dat seama ca aceasta ar fi treaba lor. Au escortat huliganul rebel la sectia de politie, unde desigur a primit un mandat de arestare pentru 30 de zile, iar cercetarile continua.

Stimati suporteri, sustinatori sau huligani, daca e sport, sport sa fie!  Legea pumnului nu rezolva nimic! Ceea ce s-a intamplat aseara la Ploiesti a ajuns departe si prea departe. Daca autoritatile locale au construit stadioane moderne, e necesar ca aceste stadioane sa fie populate de oameni, nu de animale!

Filmul evenimentelor petrecute aseara la Ploiesti pe stadionul Ilie Oana  il puteti viziona  AICI.

Only registered users can comment.

  1. De avea katana era total diferita povestea. Firma aceea de paza, ar trebui sa-si piarda dreptul de a mai calca in apararea sportivilor. Din nou se demonstreaza cat de usor e sa faci ce vrei in Romania.

  2. Ceea ce a fost la Ploiesti s-a repetat in Olanda si a fost rezolvat mult mai profi’ cazul de huliganism. Romania fara egal.

  3. Pingback: Homepage

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: