Francesco Totti. Legenda Giallorossi

„The King of Rome is not dead”   

Anul 1993, pe 23 martie, AS Roma castiga partida cu Brescia din deplasare cu scorul de 2-0. A fost primul meci la echipa mare pentru tanarul talent Francesco Totti la varsta de doar 17 ani. A fost momentul cand s-a nascut o legenda pentru tifosi formatiei AS Roma. Francesco TOTTI urma sa devina un fotbalist emblematic pentru AS  Roma si pentru natioanala Italiei. Istoria recenta a fotbalului din „Cetatea Eterna” se confunda cu Francesco Totti – „El Eterno Capitano” .

18 ani de fotbal si devotament pentru o singura echipa. A jucat pentru AS Roma pana in prezent, 486 de partide si a inscris 211 goluri.  Meciul de azi, 21 ianuarie 2012, castigat de AS Roma contra Cesenei, a insemnat pentru Totti intrarea in istorie. Totti a reusit o „doppietta” si a devenit „jucatorul cu cele mai multe goluri marcate pentru o singura echipa”. Suedezul Gunnar Nordahl( 210 goluri pentru AC Milan) a fost detronat.

Campion mondial cu „squadra azzura” in 2006, campion in Italia cu AS Roma si 5 titluri de cel mai bun fotbalist italian sunt cele mai importante borne din palmaresul impresionant a lui Totti. A fost inclus in clasamentul FIFA 100, in care legendarul  Pelé  a ales cei mai buni  100 de fotbalisti in viata. A fost om de baza in echipa giallorossi pentru fiecare antrenor, precum Vujadin BoškovZdeněk ZemanFabio CapelloLuciano Spalletti sau Claudio Ranieri. Acum pentru Luis Enrique, Totti reprezinta antrenorul din teren si exemplul din vestiar. Pentru suporterii  echipei, Totti nu are termen de comparatie. Respectul e reciproc, iar valoarea si devotamentul au transformat un fotbalist intr-un monument venerat de milioane de oameni.

4 comentarii la „Francesco Totti. Legenda Giallorossi”

  1. Sunt foarte putini fotbalisti in istoria fotbalului care s-au mentinut la un nivel ridicat in 20 de ani de activitate.

  2. TOTTI,DEL PIERO, MALDINI…capitani fara cusur…si-au dedicat intreaga cariera unui singur club….Doar RESPECT !!

  3. Pingback: jfd98ayhcim

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: