Futsal EURO 2012. Romania calificata in sferturi

futsalFutsal-ul, sau fotbalul in sala, se pare ca e mai prietenos cu nationala Romaniei, decat fotbalul pe terenul mare si verde.

Tricolorii au reusit sa se califice in sferturile de finala  la Campionatul European de Futsal disputat in Croatia. O performata notabila pentru echipa Romaniei si pentru sportul romanesc. Adversara Romaniei in sferturi va fi Spania, castigatoarea ultimelor 3 editii.

Fotbalul in 5 mai greu decat fotbalul in 11.
Asta spun specialistii si se bazeaza pe principiul dozarii energiei pe parcursul  unei partide de futsal, in comparatie cu un meci de fotbal cu 11 jucatori in echipa. La futsal ritmul este alert, fara momente de letargie, cu multe faze de poarta iar in faza de atac si aparare se implica toti jucatorii. O partida de futsal, presupune 2 reprize, fiecare cu  20 de minute timp efectiv de joc. Mingea de joc e mai mica, mai grea iar tehnicitatea jucatorilor trebuie sa fie la nivel inalt.
„Vinovati” de aceasta calificare in sferturi sunt jucatorii de futsal anonimi pentru public.

E timpul si momentul potrivit sa aflam ca Alpar Csoma, Florin Matei, Marian Sotarca sau Dumitru Stoica au calificat Romania in sferturi la Campionatul European de Futsal. O generatie matura, fara vedete internationale cu jucatori prezenti in lot de 7-8 ani fara intrerupere. Performanta lor ar trebui sa schimbe perceptia publica despre futsal, considerat „fotbalul mic si sarac”.

Rezultatele nationalei Romaniei la EURO 2012 Futsal:  Croatia – Romania 2-1, Romania – Cehia 3-1, Spania – Romania 8-3.

4 comentarii la „Futsal EURO 2012. Romania calificata in sferturi”

  1. De unde stii ca vom juca luni cu Spania? Poate vom juca cu Ucraina. Totul depinde de ce intampla in meciul Croatia-Cehia. Putem termina pe locul 1 in grupa A, nu?

  2. Am indraznit sa preconizez intalnirea din sferturi dintre Spania si Romania. In aceasta seara Croatia a invins Cehia si va juca cu Ucraina in sferturi.Romania a terminat pe locul 2 in grupa A.

  3. Pingback: Beats Headphones Amazon

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: