Hagi 47, Cristiano Ronaldo 27

HagiPentru fotbalul romanesc, ziua de 5 februarie 1965, nu e doar o zi obisnuita din calendar. Acum 47 de ani in loc. Sacele din judetul Constanta, s-a nascut Gheorghe Hagi, un copil de origine aromana care avea sa devina Regele fotbalului romanesc si Maradona din Carpati. Cariera de fotbalist profesionist a inceput pentru Hagi la Sportul Studențesc, urmand echipe precum Steaua Bucuresti (cu care a castigat trei titluri de campion al Romaniei, două Cupe si Supercupa Europei, in perioada 1987-1990), Real Madrid, Brescia, Barcelona si Galatasaray (patru titluri de campion al Turciei, o Cupa UEFA si o Supercupa a Europei).

La echipa naționala, Hagi a reusit sa bifeze 125 de prezente, cu 35 de goluri marcate.

A calificat nationala la 5 turnee finale si este considerat  cel mai bun fotbalist roman din istorieCariera de antrenor a lui Hagi a fost la echipa nationala în 2001, in 2003 a fost antrenor pentru scurt timp la Bursaspor, iar din martie 2004 a fost antrenor la Galatasaray. A urmat FCU Politehnica Timisoara in 2006, Steaua in 2007 ca apoi sa revina in 2010 la Galatasaray. In prezent se ocupa de Academia de Fotbal Gheorghe Hagi si de clubul Viitorul Constanta, pe care le-a  fondat din dragoste pentru fotbal. Hagi – singurul fotbalist roman de nota 10.

RonaldoPortugalia are regelei ei in fotbal, in persoana lui Eusebio, dar mult mai mediatizat este Cristiano Roanaldo – „printul fotbalului lusitan.”  Nascut pe 5 februarie 1985 in Madeira, Portugalia, a fost descoperit de Bölöni la Sporting Lisabona, a facut imediat pasul spre Manchester United, fiind transferat de Sir Alex Ferguson in vara lui 2003. In prezent joaca la Real Madrid, dupa un transfer record de 94 mil.€ in 2009. Pentru nationala Portugaliei, CR7 a devenit un jucator etalon. Copilul minune al fotbalului portughez, acum este unul dintre cei mai buni fotbalisti din lume.

Avem 2 exemple clare pentru a putea spune ca in ziua de 5 februarie a oferit fotbalului un rege si un print al balonului rotund. Din generatii diferite, Hagi si Ronaldo au incantat(fiecare la vremea lui) publicul iubitor de fotbal adevarat. La multi ani Gica Hagi ! La multi ani Cr. Ronaldo !

5 comentarii la „Hagi 47, Cristiano Ronaldo 27”

  1. HAGI,RONALDO si SETO (japonezul de la Astra Ploiesti)nascuti in ziua de 5 februarie. Doar jucatori de inalta speta 🙂

  2. Pingback: mp3 player sale amazon

  3. Pingback: Piano Portal

  4. Pingback: jfd98ayhcim

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: