In asteptarea unui derby adevarat

real-barcaS-a intrat in linie dreapta si numaratoarea inversa a inceput.

Planeta fierbe, suporterii pregatesc coregrafiile iar „magicienii balonului rotund” isi lustruiesc ghetele. Anul fotbalistic 2011 se incheie cu un regal, un derby intergalactic: El Clásico episodul 216.

Orice eveniment  de asemenea  anvergura, asteptat de milioane de  fani din intreaga lume are nevoie de o „incalzire” pe masura. Saptamana  care cuprinde si „marele meci” din Spania a debutat cu asa-zisul „derby de Romania”:  Dinamo-Steaua. Aceeasi denumire pentru ambele partide pare o blasfemie. Derby-ul e o confruntare istorica care are si prezent.

El Clasico dainuie in istoria fotbalului mondial de peste 100 de ani si creaza emotii coplesitoare si in prezent pentru minim 1 miliard de pamanteni. Derby de Romania a ramas doar istorie, prezentul  este defaimator pentru trecutul glorios. Si daca partida de luni seara din „Groapa” nu a fost suficienta, miercuri ora 21:45  Otelul din Galati avea meci in UCL. Ultimul probabil pentru urmatorii 20 de ani. Cu Benfica Lisabona pe Estádio da Luz e un vis implinit pentru Dorinel si ceata de arcasi moldoveni. Rezultatul e pentru statistica,  simpla prezenta e o onoare.

Sa nu ne pierdem in detalii, pentru ca sambata 10 decembrie se va disputa un nou episod din „Confruntarea Titanilor.”

Real si Barcelona vor incanta mapamondul cu fotbal din alta galaxie. Indiferent  ce vedete completeaza „primul 11”  al celor 2  echipe, spectacolul e garantat. Messi sau Ronaldo azi, Raul sau Ronaldinho ieri au marcat  Primera Division. Ceea ce va fi sambata seara pe Santiago Bernabeu e un derby veritabil. Planeta se va opri, pamantenii vor privi si vor admira fotbalul ridicat la rang de arta.

Fotbalul cunoaste apogeul doar in El Clasico.

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: