In fitness şi în dragoste NU se trişează

Atunci cand ai ca obiectiv prioritar sa scapi de cateva kg si sa obtii un corp functional si bine tonifiat, e musai sa te focusezi pe obiectiv 24 de ore din 24. 

La fel ca intr-o casnicie, in fitness nu poti trisa si sa te astepti sa functioneze. Loialitatea 100% fata de obiectivul tau iti ofera siguranta reusitei. Esti consecvent si dedicat, reusesti si obtii o „relatie” durabila si sanatoasa cu corpul tau.

Daca faci antrenament 1h/zi, nu ai facut tot ce trebuie pentru a obtine greutatea dorita si corpul la care visezi. De fapt, ai facut doar o mica parte din ce trebuie facut. Nu uita ca ziua are 24 de ore, te antrenezi doar o ora iar pentru restul de 23 ai cateva responsabilitati: alimentatie adaptata la obiectiv si recuperare suficienta.

Uita de diete si infometari. O alimentatie corecta presupune sa mananci echilibrat si cat mai natural posibil. Cele 3 mese principale sunt „lucruri sfinte”, obligatorii zi de zi si servite cam la aceleasi ore (pe cat posibil). Doua gustari sanatoase compleaza un meniu zilnic personalizat si adaptat pe obiectiv.

Nu uita, esti ceea ce mananci!

Antrenamentul sustinut completeaza alimentatia sanatoasa si accelereaza procesul de transformare a stilului tau de viata. Nu e nevoie sa exagerezi cu antrenamente cu grad de dificultate peste nivelul tau de preagatire fizica. Incepe cu antrenamente simple si creste progresiv dificultatea. Noteaza-ti cateva repere si statistici pentru a observa evolutia.

La fel de importanta ca antrenamentul si alimentatia este si recuperarea (odihna). Te-ai antrenat si ai mancat ca la carte, urmeaza perioada de odihna. O zi reusita se incheie tot timpul cu un somn odihnitor (7-8h/noapte). In aceasta perioada se refac rezervele de energie a corpului pentru urmatoarea zi. Nutrientii din alimentele consumate peste zi se asimileaza si contribuie decisiv la „modelarea” corpului tau.

Stai cu ochii pe obiectiv si asigura-te ca faci tot ce trebuie in fiecare ora din zi pentru atingerea lui. Perseverenta si determinarea asigura reusita!

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: