Invata sa joci poker corect!

Un jucator amator de poker se deosebeste de unul prefesionist prin 2 aspecte: experienta si implicare.

Un amator are nevoie de foarte multa implicare pentu a acumula experienta. Experienta cat mai mare atrage dupa sine succcesul. Un jucator de succes are motivatie pentru a performa in „arta jocului de poker”.

Un cunoscut jucator de poker de nivel international spunea la un moment dat:„invata sa joci poker corect, pentru a putea juca bine”. Concluzia evidenta extrasa din acesta recomandare, face diferenta intre jucatorii de poker si amatorii de poker. Regulile de baza ale jocului de poker pot fi citite, invatate si aplicate in jocul de poker, dar fara siguranta succesului. Drept urmare, pe langa o teorie foarte bine invatata, este nevoie de ceva mai mult.  Cine stie foarte bine regulile, se poate spune ca joaca poker corect.

poker

Dar cine joaca poker corect, nu poate pretinde ca joaca si bine.

A juca bine, inseamna sa performezi, iar performanta aduce beneficii si satisfactii.

Pornind de la aceasta teorie, jocul de poker tinde sa devina o stiinta. Mai bine spus, jocul de poker este o combinatie intre mai multe stiinte(domenii). Jucatorul de poker de succes este polivalent. Aplica foarte bine cunostinte de matematica, fizica, geografie, sociologie si nu in ultimul rand psihologie. Asadar, in jocul de poker, sunt intalnite teorii specifice stiintelor exacte dar in stransa colaborare cu abilitati fizice si cognitive dezvoltate in timp. Intuitia este determinanta in situatiile  critice. Intuitia, determinarea si dexteritatea nu se invata, se dezvolta.

Scopul final al unei partide de poker este victoria.

In poker victoria nu este intotdeauna sigura, dar drumul spre victorie implica reguli importante: joaca corect, joaca bine si joaca inteligent. Cine respecta aceste reguli  esentiale are masi sanse de reusita. Dar nimic nu e sigur!

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: