JO 2012. Argint si bronz pentru Romania la haltere

Roxana Cocos si Razvan Martin au impresionat in concursul de haltere la Jocurile Olimpice de la Londra. Roxana a castigat medalia de argint la categoria 69 de kg, iar clujeanul Martin a castigat medalia de bronz la categoria 69 de kg. 

Razvan MartinHalterofilul Razvan Martin, a ridicat in finala o greutate totala de 332 de kg, cu 1 kg mai putin decat  indonezianul Triyatno care a obtinut medalia de argint. Aurul olimpic a fost castigat de halterofilul chinez  Lin Qingfeng cu un total de 344 kg. Sportivul clujean de doar 21 de ani a declarat ca pregatirea pentru Olimpiada a presupus  cate 20-30 de tone ridicate zilnic. Efortul a meritat pe deplin.

Roxana CocosRoxana Cocos a intrat a doua in concurs la stilul smuls, si a ridicat o greutate totala de 256 kg,  cu 5 kg mai putin decat sportiva Rim Jong Sim din Coreea de Sud. Medalia de bronz a revenit sportivei Marinei Skermankova din Belarus cu un total de 256 kg (dar mai grea decat Roxana Cocos). Argintul de la Jocurile Olimpice este cea mai mare performanta pentru sportiva de 23 de ani. O performanta incredibila pentru halterofilii romani.

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: