JO 2012. China si restul lumii

JO 2012Olimpiada sporturilor de vara de la Londra este in plina desfasurare. 36 de discipline olimpice isi vor desemna campionii pana pe 11 august. Medaliile deja atarna la gatul bravilor concurenti care au triumfat in probele deja incheiate. Clasamentul pe medalii dupa primele 4 zile de concurs plaseaza China pe prima pozitie si probabil acolo va termina Olimpiada.

China si Statele Unite ale Americii s-au detasat in fruntea clasamentului pe medalii dupa primele 4 zile de la Olimpiada londoneza. Asiaticii par sa fie specialisti in majoritatea sporturilor olimpice. Gimnastica masculina, gimnastica feminina, sariturile in apa, tenisul de masa, tirul sau luptele sunt dominate de catre sportivii chinezi. Shiwen Ye, a devenit campioana olimpica la 400 m mixt in concursul de inot, la doar 16 ani. Echipa masculina de gimnastica a Chinei a fost incoronata cu titlul de campioana olimpica, iar Guo Wenjun a devenit campioana olimpica la 10m pistol cu aer comprimat. Olimpiada continua!

Dupa primele 4 zile la Olimpiada londoneza, delegatia Romaniei a obtinut 3 medalii. Alin Moldoveanu acastigat medalia de aur in proba de pusca 10 m aer comprimat, iar Alina Dumitru si Corina Caprioru au reusit sa castige medalia de argint la judo, categoria 48 kg si respectiv 57 kg. Olimpiada continua!

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: