JO 2012. Gimnastica feminina. Bronz pentru Romania

romania gimnasticaGimnastica feminina in Romania este o disciplina care ofera momente de exceptie. De la Nadia Comaneci si pana la Catalina Ponor, gimnastele romance au facut multi oameni mandri si fericiti. Gimnastica feminina este cea mai de succes disciplina olimpica pentru Romania in istoria participarilor la Jocurile Olimpice.

La Londra  echipa Romaniei de gimnastica feminina condusa de Mariana Bitang si Octavian Belu a pastrat traditia si s-a clasat pe un onorabil loc 3 in finala pe echipe. Medalie de bronz pentru Catalina Ponor, Sandra Izbasa, Diana Bulimar, Larisa Iordache si Diana Chelaru. Punctajul la barna de 15. 416 si 15.100 la sarituri  pentru Ponor, 15.300 pentru Larisa Iordache la barna si 15.200 la sol pentru Sandra Izbasa au fost cele mai mari note obtinute de gimnastele  romance in finala pe echipe. Punctajul final a fost de 176.414 puncte pentru Romania.

Aurul olimpic a fost castigat de echipa Statelor Unite ale Americii cu un punctaj total de 183.596, iar medalia de argint a revenit Rusiei cu un total de 178.530 puncte. China a terminat concursul pe locul 4 urmata de Canada, Marea Britanie, Italia si Japonia.

Cu aceasta medalie de bronz, delegatia Romaniei are dupa 5 zile la Jocurile Olimpice, 4 medalii(1 aur, 2 argint, 1 bronz) si ocupa locul 11 in clasamentul pe medalii.

Un comentariu la „JO 2012. Gimnastica feminina. Bronz pentru Romania”

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: