JO 2012. Se joaca fotbal si la Olimpiada

BraziliaFotbalul nu lipseste de la Jocurile Olimpice londoneze.

Poate este doar umbrit de stralucirea altor sporturi cu o mai mare rezonanta olimpica. In competitia olimpica de la Londra, fotbalul se joaca pe marile stadioane din Marea Britanie. Mexic – Japonia  si Brazilia –  Correa de Sud se intalnesc in semifinale si lupta pentru medalii.

Brazilia lui Neymar si Thiago Silva au trecut fara emotii de Egipt, Noua Zeelanda si Belarus in Grupa C si au reusit o calificare cu emotii in semifinale, contra nationalei olimpice din Honduras(scor final 3-2). Nationala olimpica a Coreei de Sud s-a calificat din Grupa A unde a trecut de Uruguay, Senegal si E.A.U, iar in sferturi a castigat partida cu Marea Britanie cu scorul final de 5-4(dupa lovituri de la 11 m).  Mexic a castigat Grupa B, din care au mai facut parte Corea de Sud, Elvetia si Gabon iar Japonia, marea surpriza a turneului olimpic, a castigat Grupa D din care a mai facut parte Honduras, Maroc si Spania(dezamagirea  Olimpiadei).

Suprizele nu s-au lasat asteptate.

Evolutia dezastruoasa a Spaniei in faza  grupelor a surprins pe toata lumea. A pierdut primele 2 meciuri din grupa D si a fost prima nationala de fotbal eliminata de la JO 2012. In  sferturi nationala Marii Britanii s-a impiedicat de Coreea de Sud. Asiaticii au reusit sa impinga meciul in prelungiri si au castigat la loviturile de la 11 m. Dezamagire mare pentru fanii englezi. Ryan Giggs a ratat sansa unui trofeu cu echipa nationala olimpica.

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: