Lucrez de la 9 la 6 si am timp sa fac miscare aproape zilnic

Aud zilnic idea ca un job cu program 9-6 de luni pana vineri, nu iti permite sa mai faci alte lucruri, cu atat mai putin sa mergi la sala sau sa iesi in parc sa faci miscare.

Din punctul meu de vedere este doar o scuza ieftina si incerc sa explic de ce cred asta.

Lucrez si eu intr-o corporatie cu program fix 09:00 – 18:00. Si reusesc fara mari eforturi sa ajung la sala de minim 4 ori pe saptamana. Cum reusesc?  E foarte simplu. Profit din plin de fiecare ora a zilei:

Ziua incepe la ora 06:00 si se incheie la 22:00. 

Ce inseamna asta? Ca ma trezesc inainte de ora 06:00, imi savurez micul dejun special pregatit din seara precedenta (special pentru ca e masa dinaintea antrenamentului). Imi iau geanta cu echipament in spinare si de la 06:30 pana la 08:30 am timp suficient pentru antrenament.  Plin de energie si voie buna (efecte ale antrenamentului de dimineata) ajung la serviciu. Dupa ora 18:00 am timp sa rezolv si alte lucruri sau sa imi petrec serile acasa cu familia (de preferat).

Odihna, somn, relaxare.

Ce inseamna asta? Sunt de principiu ca noaptea e facuta sa dormi si sa te odihnesti pentru urmatoarea zi. Cu acordul fiicei mele, reusesc sa dorm minim 6h in fiecare noapte si dimineata cand suna alarma sa evit butonul de „snooze”. Fara o recuperare buna, antrenamentul de dimineata nu ar fi eficient, iar trezitul la ora 06:00 ar fi un chin. In timpul zilei, profit de orice mica pauza (10-15 minute) sa imi relaxez mintea si corpul cu o muzica buna, un video motivational sau citind presa. Chiar functioneaza!

fac miscare zilnic
Stiu ce mananc, cat si la ce ora.

Ce inseamna asta? Ma straduiesc sa imi gatesc acasa masa de pranz si o gustare pentru ziua urmatoare. Le pun in caserola si le iau cu mine la serviciu pentru a nu pierde timpul asteptand la restaurant meniul zilei. Mai mult de atat, daca imi gatesc eu, stiu sigur ca mananc ce trebuie, cantitatea de care am nevoie si pot sa respect un program fix.

In week-end nu lenevesc.

Ce inseamna asta? Consider ca in weekend ai ocazia sa iti incarci bateriile pentru urmatoarea saptamana. Acest lucru nu este posibil daca stai in pat. Minim o alergare in parc, o plimbare in natura, o iesire cu prietenii sau cu sotia la o cafea intr-un local dragut sunt activitati obligatorii pentru mine in zilele de week-end. Tot sambata sau duminica obisnuiesc sa fac cumparaturi din piata sau de la hipermarket. Gatesc (alaturi de sotie) mancare sanatoasa pentru urmatoarele zile.

Cam asta fac eu pentru a include in rutina saptamanala 3-4 antrenamente fizice in sala sau afara. Si nu pentru a fi diferit de altii, ci pentru ca apreciez sanatatea si starea de bine.  Asa se poate defini stilul meu de viata.

Nu spun sa faci ca mine, dar poti incerca. Trebuie doar sa vrei si precis vei gasi timp sa te duci la sala, chiar daca lucrezi cu program fix.

La inceput va fi mai greu, dar cu multa vointa vei reusi! 

2 comentarii la „Lucrez de la 9 la 6 si am timp sa fac miscare aproape zilnic”

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: