Mananci sanatos, faci miscare si burta nu dispare. De ce oare?

Chiar daca rima este intamplatoare, burta indaratnica este o problema reala si des intalnita atat la barbati cat si la femei.

Dar ce este „burta” in traducere libera? O acumulare de tesut adipos in zona abdominala, cu aspect inestetic, aparuta ca efect a unei alimentatii dezechilibrate si a lipsei de miscare.

CITESTE: Cum scapi de stratul de grasime de pe abdomen?

Dar de ce burta nu dispare, chiar daca mananci sanatos si faci zilnic miscare? Pentru ca nu e suficient doar sa mananci sanatos si sa faci miscare. Trebuie sa faci mai mult, sa iei in calcul si alti factori la fel de importanti, precum: mostenirea genetica, odihna insuficienta sau medicamentele administrate pentru diverse afectiuni. Sa dezvoltam putin:

Mostenirea Genetica. Factorul genetic este direct responsabil de aspectul si forma corpului. Predispozitia unora a acumula grasime in zona abdominala este o mostenire de la parinti sau de la bunici. Nu e cazul sa te certi cu ei  pentru asta, mai bine incearca sa limitezi efectele acestei mosteniri printr-o atentie ridicata la ce mananci si prin miscare focusata pe zona abdominala.

Odihna insuficienta. Lipsa somnului creste senzatia de foame si dorinta de a manca, chiar daca corpul nu are nevoie. O masa in plus implica un surplus de calorii pe care corpul le va depune in zona abdominala. Si uite asa apare „burta” daca nu dormi cat trebuie.

Medicamentele. Atentie la pastile! Medicamentele pentru diabet zaharat, migrene, hipertensiune, depresie sau contraceptive hormonale pot duce kg in plus sau chiar la obezitate. O crestere brusca a greutatii intr-un timp scurt, in cazul in care consumati astfel de medicamente, necesita un consult medical imediat.

Asadar, misiunea „Burta jos” ramane una dificila, dar nu imposibila. Grija mare la alimentatie, miscare zilnica si odihna suficienta!

Un comentariu la „Mananci sanatos, faci miscare si burta nu dispare. De ce oare?”

  1. Pingback: O burtă vs. 6 pătrățele. Cine câștigă? • InstaFit.ro

Părarea ta contează! Lasă un comentariu: